R.E.M. szerint a világvége

2010.07.12. 06:00

Megint nagy megtiszteltetés ért minket, most az A Losing Season zenekar keresett fel, a R.E.M. - It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine) feldolgozását ajánlva. Természetesen a dal többi verzióját is összegyűjtöttem. Katt a továbbra.

Az eredeti nóta 1987-ben jelent meg a Document című lemezen. Bírom ezt a dalt, jó ez a hadarós rész, vidám kis muzsika, pedig a szöveg nem az. Nagyszerű klipet készítettek hozzá, a srác szobájában majdnem akkora a rend, mint az enyémben. Alternatív Youtube link.


It's The End Of The World As We Know It by REM

Ray | MySpace Video

 

A magyar A Losing Season melodic death metál verziója sajnos az áprilisban megjelent Delirium Provides the Safest Shelter nagylemezükre nem kerülhetett fel, de a youtube-ra feltették, így közkincs lett. Rendesen átgyúrták a dalt, én a refrénnél ismertem fel, de igazán jó munkát végeztek, nekem legalábbis tetszik. Változatosak riffek, a hangzás is jó, egyedül egy faintos gitárszólót hiányolok, mert ez a mániám. :)  A hörgés mellett tiszta éneket is hallhatunk, illetve egyszerre két énekest is alkalmaznak.

 

A No Doubt az MTV újévi buliján adta elő, 1999 szilveszterén. (Ugye akkor volt a világméretű para az ezredforduló miatt. (Y2K)

 

A DC Talk a Welcome to the Freak Show koncertlemezén rögzítette 1997-ben az általuk előadott élő verziót. Kicsit pop-punkosra vették a figurát.

 

Igazi punk rock verzió viszont a The Suicide Machines-é. Ők a Steal This Record lemezükre pakolták fel 2001-ben. Jónak jó, de semmi extra.

 

A Great Big Sea egy kanadai folk zenekar, de szerintem simán nevezhetjük countrynak. A törzsolvasók tudják, hogy a country zenével engem ki lehet kergetni a világból (és ezt midnen alkalommal megjegyzem a blogon), de ez egész tűrhető. (és ezt is gyakran hozzáfűzöm, úgyhogy ajjajj) A szöveget méggyorsabban hadarja az énekes, így hamarabb vége is a dalnak. 1997-ben jelent meg a Play című lemezen. Készült hozzá videoklip is.

 

A Hurry Up and Wait lemezén jelent meg a Riddlin' Kids punk rock változata 2002-ben.

 

Az olasz Ligabue szuper rockverziója. A szöveg át is van költve, amit megerősíteni nem tudok, mert olaszul van. A zenéje jó kis dallamos rock, nekem nagyon bejött. 1994-ben jelent meg az A che ora è la fine del mondo? című lemezen, amúgy ez a dal címe is.

 

A  Vitamin String Quartet vonósnégyesre komponált instumentális műve. Az ilyeneknek mindig csípem. 2005-ben jelent meg a String Quartet Tribute to R.E.M. lemezen. 

 

 

Julee Cruise énekel a következő lassú, kellemes elektronikus változatban. 2002-ben jelent meg a Winter Chill 06.02. válogatás lemezen.

 

A következő verziót nem tudom ki követte el, de csak annyit fűznék hozzá: hehehe.
Must See!

 

A Radiohead egy koncertfelvétele. Ennyi? Igen sajnos csak ennyi, pedig kíváncsi lettem volna, hogy adják elő az egész dalt a saját stílusukban, de ez csak egy intro volt egy dalhoz. Mondjuk egy baki belefért ebbe a rövid részletbe is.

 

A rapper Pigeon John lenyúlt részleteket a As We Know dalához, még 2006-ban. A Pigeon John and the Summertime Pool Party található.

 

A dal továbbá feltűnt sok filmben és sorozatben, ezeket most nem listáznám.
Pár ismert feldolgozást viszont nem találtam on-line hallgatható formában.
A Seein' Red változatát a 2003-as This CD Kills Fascists lemezéről; A Vic Chesnutt verziót a 1992-es Surprise Your Pig albumról; és a Pitbull Daycare industrial alkotását az unclean lemezéről 2004-ből.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr422145611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szakemb R. 2010.07.29. 15:40:52

Szép gyűjtemény, köszi!
süti beállítások módosítása