Ésőének

2010.07.15. 04:18

Nem mintha nyár elején nem lett volna belőle elég, de ma mégis Kovács Kati fogja énekelni, hogy Add már Uram az esőt. Ugyanebben a bejegyzésben fog Christina Aguilera  is Whoohoo-zni. A kettő között több összefüggés van, mint ami első blikkre látszik. És még Palya Bea is előkerül.

 

Kovács Kati 1972-ben nyerte meg a Táncdalfesztivált ezzel a dallal, majd kiadták kislemezen ugyanebben az évben. Kati hangja a mai napig nagyszerű, ebben a dalban sem okoz csalódást. Érdekesség, hogy a dal megjelenésének idején egy nagy szárasság után országos esőzés következett. Mostanában nem énekelt senki ilyesmit?

 

 

A rapper Nicki Minaj közreműködésével készült Christina Aguilera pop-r&b slágere a 2010-es  Bionic lemezére, amihez Kovács Kati dalából használtak fel részleteket, amit becsületes módon meg is jegyeztek a lemez szövegkönyvében. Így, hogy felhívták rá figyelmet, tényleg észrevehető a hasonlóság, de ha nem írják oda, honnan a sample, ugyan ki vette volna észre? Senki. Szóval itt egy pirospont a producereknek, hogy nem pofátlanul loptak, hanem forrásmegjelöléssel "feldolgoztak", valószínűleg az első lehetőség sosem derült volna ki, így meg sokan esélyt kaptak, hogy megismerkedjenek Kati dalaival. És még a Feldolgozás Alattra is felkerültek, na ezért már megérte a forrásmegjelölés. :)
 Viszont a dal, nagyon nem tetszik. Pedig a mai popdívák közül szerintem Christina Aguilera rendelkezik a legjobb hangi adottságokkal, pár száma be is jön, de az ilyen hip-hop cuccoktól hülyét kapok.

 

Palya Bea kissé elvont, de gyönyörű feldolgozása. Olyan, mint egy afrikai törzsi ének, este a tábortűz között. Hangszerek nincsenek, csak ez a sámándob vagy nem is tudom milyen ütőshangszercucc. Meg Palya Bea csodállatos hangja és egy férfikórus. A legújabb, Én leszek a játékszered című idei lemezén találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr832152671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása