Vajázs vojázs

2010.07.21. 23:17

Francia világsláger a Desireless-től: Voyage voyage. És persze a feldolgozásai.

Az eredeti dal 1986-ban jelent meg a "François" című lemezen. Francia szintipop, a sikerét a fülbemászó refrénnek és a francia nyelvnek köszönheti, ami érdekesen hat a főleg angol nyelvű nemzetközi popbizniszben.

u.i.: Milyen faja sövény frizurája van.

 

A leghíresebb feldolgozás a belga Katy Ryan-é. Ő 2007-ben kislemezen, majd 1 évvel később a Free nagylemezén hozta újra divatba a dalt az európai diszkókban. Mivel ez egy eurodance változat, engem nem hozott túlságosan lázba...

 

A Gregorian is lecsapott a dalra, és nem más vokálozik nekik, mint Sarah Brightman. 2001-ben kislemezen adták ki. Középkori kosztümös klipet viszont gyártottak hozzá, amiben viszont Sarah nem szerepel. Múltkor kifejtettem, hogy már unom őket, de Sarah azért egy kicsit feldobta a dalt, de hozzáteszem, akármilyen kellemes női hang feldobta volna.

Hogy az előző két dalt ellensúlyozzam, nekem szól a kedvenc orosz feldolgozás együttesem, a Boney Nem. a 2001-es Its My Life lemezükről. Maradt a trash metál zene és a hörgős ének. Most egy vokalista lány is színesíti a prezentációt, hát itt nem Brightman énekel. Még meglepetést is okoztak azzal az akusztikus résszel, király lett.

 

Megint egy diszkó változat, méghozzá trance műfajban. A The Nightflyer alkotása 2002 és 2003 környékén szerepelt mindenféle diszkóhicc típusú válogatáslemezen.

 

És, hogy letudjuk a tuctuc műfajt, a Bananarama verziója következzék. Tavaly volt bónusztrack a Viva című korongjukon. Ez is ilyen dance cucc.

 

A mexikói Magneto spanyol nyelvű, Vuela Vuela (villa villa) muzsikája. New wave szerű, de a meghatározásban latin popot írnak, akkor legyen az. :) Mondjuk ha a videót is nézem zenehallgatás mellett, akkor tipikus fiúcsapat, szóval helytálló a latinpop. Bár lehet jobban járnék, ha nem nézném... :D 1991-ben szenteltek neki egy lemezt ezzel a villa Vuela címmel.

 

Japánul is meghallgathatjuk, hála a Wink nevű felkelő nap országa beli popformációnak, azért a zene is más. 1993-ban jelent meg Eien no Lady Doll címmel.

 

Sajnos a felvétel hangzása nem túl jó, pedig tetszene a Cast In Silence német metálbanda feldolgozása. És ránkmosolygott a szerencse, a zenekar myspace oldalán meghallgatható. Tényleg nem lett rossz. Hörgésmentes ének, változatos riffek, gitárszóló... (A piripont mellé bevéstem egy feketét is, mert a God Complex számuk eleje kisértetiesen hasonlít a magyar powermetál Demonlord-Still Alive című dalának elejéhez, remélem csak véletlen egybeesés)

Myspace:

http://www.myspace.com/castinsilence

Azért itt a rossz hangzású koncertfelvétel is:

 

Végül egy amatőr, elektromos gitár és pc-s szoftver segítségével alkotott metál verzió. A hangzás is rossz, a zenei is elég egyszerű lett, énekhang az 0, valamiért mégis megfogott, ezért kerülhetett fel ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr572167654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása