Madonna és a gyermekáldás

2010.08.20. 02:29

Jó rég posztoltam, úgyhogy most csapjunk is a lovak közé. Jöjjön Madonna és a Papa Don't Preach, na meg a különböző verziók.

Az eredeti dal 1986-ban jelent meg a True Blue lemezen. Egy fiatal lányról szól aki terhes lesz és az apai tiltás ellenére megtartja a gyereket. Egy kisebb botrány keveredett a dologból, mivel egyesek azt nehezményezték, hogy a dal bíztatja a fiatalokat a túl korai szexre és gyerekvállalásra. Mások viszont pozitívan fogadták az abortusz ellenes szövege miatt. Madonna szembe került az egyházzal is, ugyanis a dalt II. János Pál pápának ajánlotta, ezzel magára haragította Vatikánt, megpróbálták bojkottálni az énekesnő olasz koncertjeit. Ezt mondjuk nem teljesen értem, hiszen Vatikán is abortusz ellenes. Hát már akkor is fura volt a világ. Egy klipet is készítettek hozzá, amely képekben is elmeséli a dal történetét, Madonna apját Danny Aiello játsza. (Ha névről nem is ugrik be, biztos láttad már)

 

A 80-as évek német popsztárja C.C Catch is énekelte a dalt. Albumra nem került fel, annyit derítettem ki róla, hogy el pár éve. (Nem olyan régen) Nem igazi feldolgozás, csak az énekesnő más.

 

A XXI. század elején (milyen fura így írni a kétezert) egy rövid ideig, de sikeresen tevékenykedett a Mad'House nevű eurodance csapat, akik Madonna dalokat ültettek át diumdisuba. (Á most állt össze a névválasztás, au) A dalunk 2002-ben jelent meg az Absolutely Mad lemezükön.

 

Kelly Osbourne a 2002-es debütáló albumán jött a dal saját, rockos feldolgozásával. Igazából ez volt az első slágere.(Azt nem mondom, hogy ezzel lett sikeres, mert a sikert inkább a szülőknek köszönheti... :P ) Kövezzetek meg, de szerintem nem olyan rossz. A háttérben az Incubus nevű rockbanda tagjai zenélnek, a klipben a legszorosabb értelemben a háttérben, színes paravánok mögött. :9

 

A Ten Masked Men nem újított a receptjén, ugyanazt a zúzós, dallamtalan, hörgős death metál muzsikáját hozza, mint eddig. Az 1999-es The Ten Masked Men Strike Back EP-n található. Mondjuk megnézném, ahogy a 10 maszkos harcos hazamegy és a faternak elhörgi, csakazértis megtartja a gyereket.

 

A tinimusical sorozatban, a Glee-ben is elhagngzott egy akusztikus gitáros verzió. Mondjuk kicsit meredek, hogy ezt énekli 10 éves lurkóknak egy szexi csaj, közben a seggét is rázza. Bár elég unott pofát vágnak a gyerekek, úgy látom az én érdeklődésemet jobban felkeltette a lány.

 

Az utcazenésznek kinéző hölgy Unwomen. Ő csellóval tolja. Bár több nagylemezzel is rendelkezik, nála megszokás az utcazenélés. Szimpatikus húzás. Elég sok dalt feldolgozott, én bírom.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr322234368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása