Ma a Skid Row legnagyobb slágerét, a Youth Gone Wild című számot választottam alapnak. A feldolgozások közt pedig van metál, punk, és ilyen akusztikus indie easy listening cuccos is.

Az eredeti dal 1989-ben jelent meg a Skid Row debütáló lemezén. Nagyszerű közönségénekeltetős, lendületes hard rock/glam metál nóta.

 

A Hammerfall 2008-ban jött ki egy saját változattal, a Masterpieces elnevezésű feldolgozás lemezén. A hangzás metálosabb lett.

 

Ska punk változattal rukkolt elő a Mad Caddies. A dalnak a Metal Rules: A Tribute to the Bad Hair Days feldolgozáslemezen szorítottak helyet 2000-ben. Van ska punk révén van benne trombita, de még bizarr csujogatós, nyávogós-ugatós rész is. Jóféle.

 

A Swindle szintén punkkal készült, ám ez sokkal pörgősebb, agresszívabb az előbbi ska-nál. A Punk Goes Metal lemezen található, ami szintén 2000-ben került a boltok polcaira. Nekem ez is bejött. (jó ez a Punk goes... sorozat)

 

A Sing egy izlandi rockegyüttes. A Kerrag magazin High Voltage feldolgozás lemezének erősítésére kérték fel őket 2007-ben. Nem rossz ez se, csak az énekesnek érdekes "gyerek" hangja van. Először azt hittem nő énekli.

 

A 2002-ban megjelenő Dreams of Endless War című debütáló albumára költötte át a dalt a Norther legénysége. Melodic death metal, úgyhogy készüljetek fel a hörgésre. Mondjuk az óóóó-zás kifejezetten tetszik.

 

Végül nyugodjunk meg egy kicsit a Hellsongs segítségével. Imádom ezt a formációt, metál dalokat írnak át kellemes, csodaszép akusztikus művekké. Így tettek idén a Youth Gone Wild-al is, a holnap megjelenő lemezükön lesz megvásárolható. Ám a hivatalos oldalukon kis nehézségek árán végighallgatható: http://www.hellsongs.com/ (Jobb oldalt a lejátszóban- csak a zöldel kijelölt területet játsza le, de nem tiltja senki, hogy arrébb tekerjük a zöldet;) ) Kicsit körülményes így hallgatni, ezért találtam másik két linket, ahol viszont egyben végighallgatható.

http://hypem.com/track/1177856/Hellsongs+-+Youth+Gone+Wild

http://ninebullets.net/archives/hellsongs-minor-misdemeanors

 

Update!

Ejnya! Valahogy kimaradt a sajnos már rég feloszlott, szépemlékű magyar rockzenekar, a Sing Sing előadása. Pótolva:

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr752250250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.08.26. 20:44:01

áááááááááá imádom :D
a legtöbbet már hallottam ezek közül, Hammerfall elsőre nem tetszett meg, érdekes most bejött.
Mad Caddies jeee
Swindle jeeee csak az ének lehetne jobb (tudom-tudom h a punk-nál nem kell, de az eredeti énekesnek olyan jó a hangja h hiányzik)
Sign elsőre is tetszett már, most is jó.
Norther nekem hörgős ugye.. de amúgy jó.
Hellsongs az első refréntől bejön. csak mivel az eredetinek annyira de annyira jó a ritmusa, ezért ez a lassú itt pont nem jön be.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.31. 23:54:49

Ez mekkora nóta! Decemberben együtt üvöltöttem Bazzal a Dieselben! :)
De hiányolom az Abaházi fémjelezte Sing Singes verziót. Bitangul üt a hangja. Így:

www.youtube.com/watch?v=-4Qlc6cw4fQ

Istenem, miért születtem én ilyen későn!

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.09.01. 10:16:39

jujj tényleg, eszembe is volt. kérdezni akartam miért nem raktad bele :) a Sing Sing annó imádta a Skid Row-t :)csináltak is olyan feldolgozás lemezt mint akkor a Skid Row

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.09.02. 00:41:01

meg amúgy azt is, hogy HD-ben nézhetjük Sebastian Bachot... :D bocs de ezt nem hagyhattam ki.
süti beállítások módosítása