Ez csak a Rákendról

2010.08.30. 21:00

Gyorsan elintézem a bevezetőt: Rolling Stones - It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)

Erről lesz szó...

 

A Rolling Stones dala 1974-ben jelent meg az It's Only Rock 'n Roll című lemezen. Olyan régi ez a nóta, hogy hivatalosan itt még Mick Taylor a második a gitáros. Ám igazából ez az első dal, amiben Ronnie Wood is játszik, kicsit besegített, de nem szerepel ebben a matrózruhás habfürdős klipben. Viszont Keith Richards feje már most leéllt, pedig még csak 31 éves.

Youtube link


Rolling Stones - It's Only Rock & Roll
Uploaded by YourSong. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

Az 1985-ös Live Aid-en Mick Jagger egy másik legendával, magával a rocknagyival, Tina Turner-rel duettezte el a számot egy medley keretében.

A következő előadásban rengetegen szerepelnek, természetesen ez is jótékonysági célból készült, '99-ben kislemezen adták ki. A szereplők:

Keith Richards, Kid Rock, Mary J. Blige, Kelly Jones (Stereophonics), Jon Bon Jovi, Kelle Bryan, Jay Kay (Jamiriquai), Ozzy Osbourne, Womack & Womack, Lionel Richie, Bonnie Raitt, Dolores O'Riordan (The Cranberries), James Brown, The Spice Girls, Mick Jagger,  Jackson Browne, Iggy Pop, Chrissie Hynde, Skin (Skunk Anansie), Annie Lennox, Mark Owen, Natalie Imbruglia, Hugh "Huey" Morgan (Fun Lovin' Criminals), Dina Carroll, Gavin Rossdale (Bush), B.B. King, Joe Cocker, The Corrs, Steve Craddock and Simon Fowler (Ocean Colour Scene), Ronan Keating, Ray Barretto, Herbie Hancock, Francis Rossi & Rick Parfitt (Status Quo), S Club 7, de nem csak zenészek, két híres színész is közreműködött: Robin Williams és Eric Idle.

 

Nekem mégse a fentiek ugranak be először, ha meglátom a dalcímet vagy meghallom a dallamot, hanem a Twisted Sister 1982-es koncertverziója. Van valami bizarr abban, hogy az ember nőnek sminkelt férfiak zenéjén tombol, de ha egyszer ennyire vágják mi az a rock&roll... És még Lemmy is feltűnik vendégként! Ezt nem is tudtam! Lemmy és Twisted sisters egy Rolling Stones számban? Mi kell még? Ezt a verzót megtaláljátok a Big Hits And Nasty Cuts válogatáslemezükön.

 

Juliana Hatfield lassú, akusztikus verziója. Mondjuk ez épp nem R&R. Regisztráció és egy letöltéskezelő feltelepítése után legálisan le lehet tölteni a 2009-ben rögzített verziót (meg sok mást) innen: http://www.daytrotter.com/dt/juliana-hatfield-concert/20030504-3681.html

 

 

Weird Al Yankovic parodizálta a dalt a The Hot Rocks Polka, Rolling Stones dalokból álló medley-e elején 1989-ben.

 

A U2 is csempészett egy kis meglepetést a Vertigo című számának előadásakor 2009-ben a 25. Rock and Roll Hall of Fame évforduló alkalmából rendezett new yorki koncerten.

 

Húha, majdnem kimaradt a nagyszerű Lenningrad Cowboys verzió. Az 1993-as Total Balalaika Show koncert anyagukon található.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr612260550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása