Áfonyazombi

2010.09.25. 06:51

A The Cranberries legnagyobb slágere a Zombie eszembe jutott a minap, ezért kerestem hozá jó kis feldolgozásokat. A technótól a metálon át a popig lesz itt minden. Érdemes belekukantani, kattints a továbbra!

Az ír zenekar dala 1994-ben jelent meg a zenekar No Need to Argue című nagylemezén. Az 1993 március 20.-án történt warringtoni bombatámadás ihlette, mely egy 3 és egy 12 éves gyermek halálát okozta. (ejnya, ki kellett javítanom a wikipediát) Az énekesnő, Dolores O'Riordan írta tiltakozásul az IRA akciói, meg úgy az egész angol-ír konfliktus ellen. A dal az egész világon felkerült a toplistákra, a zenekar legnagyobb sikere lett. A hangszerelésnél kicsit keményebb riffeket használtak, a hangzás emlékeztet a grunge-ra mely abban az időben élte virágkorát, és így egyrészt nagyobb réteget céloztak meg ezzel, mint a z addigi alternatív rockjukkal másrészt jobban is illik a dalhoz, elvégre ez egy dühös szám. A klip meg az aranyszoborrá vált énekesnővel, az ír gyerekekkel és az angol katonákkal telitalálat.

 

Flamenco metál?! Na elmentek ti a... Volt az első gondolatom, mikor megláttam a műfaj megnevezését a giblaltári (tehát tulajdonképpen angol) Breed 77-nek. Aztán elkezdtem hallgatni a dalt és egyből minden rosszallásom eltűnt. ugyanis van it minden, egy kis flamenco is, de még több változatos metál muzsika és erőteljes ének. Ez kérem üt, nem szoktam (legalábbis nagyon ritkán) káromkodni a blogon, de most a kurvajó jelzőt azért elé biggyesztem. 2007-ben jelent meg először a Look At Me now kislemezük B-oldalán, de 2009-ben is kiadták az Insects nagylemezükön bónusz dalként.

 

A Stoned Age hardcore punk feldolgozása következik. Sajnos nem találtam közelebbi infót a zenekarról, de az igazat megvallva a Breed után ez annyira nem is tetszik, bár a szóló egész jó.

 

A német Cinderella Effect egy lágyabb, akusztikus, zongorás-vonós-üsdobos verziót készített 2006-ban. Nagyon szép, tetszik, ahogy a végén egyre nagyobb szerepet kap a dob. A Pearls című lemezükön található.

 

Szintén akusztikus változattal készült a 2009-es In Living Cover lemezén Jay Brannan. Elismerem tehetséges a srác, bár az énekstílusa nem az én műfajom. A zene viszont megfogott.

 

Ha már szegény Jay Brannant megszóltam, nem tudom mit kezdjek ezzel a Christophe Willem gyerekkel... Ez van, nem csípem az erőtlen férfihangokat. Azért hallgassátok meg, de szerintem nem illik a hangja a dalhoz. A 2007-ben a boltokba került Inventaire lemezének akusztikus kiadásán szerepel.

 

Sokan műsorra tűzték koncerteken is.

Itt van például a zseniális Faith No More egyből két videóval. 1995-os londoni koncert Mike Patton és egy hölgy a közönségből duettezik. 

 

Szintén 1995. az Argentin Monsters of Rock.

 

A svédek görög popénekesnője, Helena Paparizou a Mad tv Secret Concert elnevezésű koncertjén csupa feldolgozást énekelt, ez is köztük volt:

 

A State Radio elvileg egy élő felvételeket tartalmazó EP-n is kiadta a dalt tavaly, de sajnos csak amatőr koncertfelvételeket találtam róla. Ilyen alternatív rock muzsikának tűnik.

 

A mindig bizarr hajkölteményeket viselő Dilana 2 darabbal is készült nekünk. Az egyik egy akusztikus feldolgozás 2009-ből. Nagyon tud a csaj. A video másik fele egy másik feldolgozás.

 

A másiknál már egy rockzenekar kiséri. Itt mégtöbb erőt visz a hangjába, nyoma sincs lágyságnak. A Rockstar: Supernova műsorában tűnt fel 2006-ban.

 

És most hip-hip hurrá! Diumdisu szekció (Most kivételesen csalok és csak belebele hallgatok, mert későre jár)

A.D.A.M. és Amy 1995-ben. Tessék, egy kis retro eurodance nektek. Kislemezes sláger volt.

 

Egy másik A.D.A.M remix. (vagy egy teljesen másik Ádám, fene se tudja)

 

Maga DJ Tiesto készített belőle egy trance etapot 2008-ban DJ Gerend közreműködésével.

 

Andrew Spencer Jumpstyle Remix. Már lassan eléri az 5 millió megtekintést tube-on. :O

 

In Your Head, hard trance mix

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr322321605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heather Jensen 2010.09.25. 21:04:30

hmm.. érdekesek. egyik kedvenc számom egyébként, mondjuk a houseos változatokat szentségtörésnek tartom :O :P :D

Valdislav 2010.09.26. 10:17:03

Szép csokort szedtél össze megint Lidérc koma:D Bár a diumbisu szekcióig nem fogok eljutni de azért nagyon ütnek!!!

memety · http://memety.blog.hu/ 2010.09.26. 19:21:11

juhujj...
újabb szívem-csücskét találtam az eredeti szám személyében. ezért örök hála (=

persze azért a többit is meghallgatom :3

michaelphilipjagger · http://www.skypesuli.hu/hirek 2010.09.26. 21:37:17

ezek azért eléggé furára sikeredettek...

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.09.27. 10:26:29

bakker ez a Breed 77 brutálisan jó!!! ezt láttad tőlük?? www.youtube.com/watch?v=KzVla7jNAnA
rendesen meglepődtem
süti beállítások módosítása