Bemutatkozás és Gagálás

2010.12.12. 21:15

Eljött ez a nap is, mikor egyszerű rajongóból végre szerkesztőnek léphetek elő. Lidérc megtisztelt bizalmával, és én most bebizonyítom, hogy érdemes vagyok rá :)

A vizsga munkám  Lady Gaga Alejandro című száma lesz. Az amerikai énekesnő harmadik kislemezén a The Fame Monster-en található meg ez a kis csoda ami idén jelent meg. Hát mit mondjak róla? Szerintem egyszer mindenképp látni kell, mert szavakkal nehezen tudnám leírni mi folyik a klippben.

Első feldolgozásunk (bizony többeket is megihletett Gaga kisasszony) az olasz Helia akik pár hónapja töltötték fel a tecsőre saját elgondolásukat. Elég komoly turbózáson esett át szegény számocska (előnyére igazából). Kezdjük ott, hogy a lassú tempót dobták a kukába és azonnal 220-ra kapcsoltak. Mivel a fiúk metalcore formáció hörgéssel indítanak, de a refrénben szép dallamos énekhangot is hallani.

Van még jelentkező? Ott a hátsó sorban? Igen látok valamit! Még pedig az All Time Low pop-punk banda akusztikus verzióját. Lágy dallamok, korrekt énekhang. Hivatalosan albumra még ők se adták ki, és mivel klipp se létezik hozzá így egyképes videót lesz most itten.

Ezen kívül egy nagyon ügyes zongorista srác is megpróbálkozott vele, és még nagyon szép munkát is végzett. Ő Yoonha Hwang! Hallgassátok sok szeretettel!

Persze rengeteg lelkes amatőr is feldolgozta Lady Gaga számát de ezt talán majd egy másik alkalommal. Ennyi voltam mára, a viszontlátásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr952511794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajdaklip 2010.12.18. 19:55:15

Csak szerintem sikerült ez gyengére? A kommentek jók lennének, de nagyon nem alapos munka. Egy olvasó még meg bőven is duplázta a verziók számát! Neki gratula!

A bemutatkozónak meg egy hajrá, lesz ez jobb is! Ez nagyon nem volt alapos munka. Gondolom ő is érzi, valamit vagy jól, vagy sehogy...
Bocs.

Csillagharcos 2010.12.19. 09:12:54

Kérdés: Csak a feldolgozások számával van a baj, vagy mással is? Mert ha módomban áll javítok rajta. Igazából még csak tanulom a szakmát így számít minden építő jellegű kritika :)

Vajdaklip 2010.12.20. 19:49:41

@Csillagharcos:
Örülök, hogy fejlődni akarsz, nem megsértődsz.
Mint írtam, a körítés egész jó, de nem voltál alapos. Nem kell az összes feldolgozást bemutatni, de legalább az összes stílusból egyet, amiben feldolgozták. De ha mind bemutatod, az mindenki örömére szolgál csak.
Egy kis érdekesség meg pláne jól jön a klipekhez, ha tudsz valamit a feldolgozásról.
Amit megmutattál, azt magától is megtalálja az olvasó percek alatt. Neked olyat kell mutatnod, hogy azt mondjuk magunkba: Atyám, ez a csávó miket tud, és honnét szedi ezeket a zenéket és sztorikat?

Nem könnyű, senki sem mondja ez, de Lidércnek sikerült... :-)

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.12.22. 18:29:39

@Vajdaklip: köszönöm a gratulációt :)
természetesen nem belekötésképpen szedtem össze a feldolgozásokat csak vhogy sejtettem h ebből több lesz mint ami itt szerepel :)
meg amúgyis, kicsit előnyben vagyok, épphogy csak a blog születésénél nem voltam jelen :)
és persze: üdv itt Csillagharcos, örömmel követjük fejlődésedet :)

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2011.02.05. 15:49:50

A bejegyzés nincs még bent a tartalomjegyzékben.

Amúgy meg egy "Artistic Piano Interpretation":
www.youtube.com/watch?v=tHamQ2o2hoM&feature=related
süti beállítások módosítása