Ászok a magasban!

2009.01.22. 16:37

We shall go on to the end.
We shall fight in France.
We shall fight on the seas and oceans.
We shall fight with brave confidence and
Great strenght in the air.
We shall defend our island whatever the
Cost may be.
We shall on the beaches.
We shall fight on the landing grounds.
We shall fight in the fields and in the streets.
We shall fight in the hills.
We shall never surrender!!!
(Winston Churchill)

Ez az a beszéd, amire minden Iron Maiden rajongónak beleégett az agyába. Ők gondolom már tudják az Aces High következik.

Az Aces High az Iron Maiden 1984-es remekművén, a Powerslave-en jelent meg. Nagy maiden rajongóként csak áradozni tudnék a dalról, ezért inkább ajánlom, mindenki nézze meg, remélem tetszeni fog annak is, aki netán nem ismerné.
A klippben egy koncert és 2. világháborús archiv felvételeket látunk összevágva.

 

 

Rengeteg Maiden Tribute zenekar van, és rengetegen játszanak Maident, sokan igen nívós színvonalon (például hazánkban is több nagyszerű Madien Tribute banda üzemel), de csak azokat a feldolgozásokat rakom a blogra, ahol jelentősen változtattak az eredeti műn.

Kezdjük talán a Childern of Bodom dalával. Ők a 2001-es Follow the Reaper albumukon jelentették meg. Az az igazság, hogy nekem nagyon nem tetszik. Végig hörgik a szöveget, a zene jó lenne, van benne saját ötlet is, de nállam a hörgés hazavágja az egészet. De gondolom van, akinek meg ez tetszik, úgyhogy annak itt a nóta:

 

Úgy látszik az Aces High nagy hatást gyakorolt a black/death metal előadókra, egy újjabb hörgős-börgős. Az Arch Enemy gyorsabb tempóval és mélyebb hangú hörgéssel válaszol a Bodomnak. A dal szintén 2001-es, a Wages of sin albumon található. Ez sem tetszik igazán, de számomra talán valamivel hallgathatóbb, mint az előbbi.

 

Végül megnyugvásként hallgassuk meg, Scott Lavender zongorás változatát. Róla már volt szó a blogon. Véleményem szerint nagyszerűen sikerült.

 

Sajnos egy nagyon jó feldolgozást nem tudok bemutatni nektek, ugyanis semmilyen megosztó portálon nem találtam rá. Ez a Numbers From The Beast tribute albumon található Aces High, a következő szuper formáció előadásában: Ének: Jeff Scott Soto; gitár: Nuno Bettencourt; basszgitár: Billy Sheehan; dob: Vinnie Appice
Ha valaki megtalálná, akkor szóljon, de én is keresni fogom. Ha fenn lesz valahol, belinkelem ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr24895857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása