Semmi más nem számít ma,

2009.02.02. 22:14

csak a Metallica és a Nothing else Matters feldolgozásai.

Az eredeti dal a Metallica: Metallica (Black) albumán jelent meg 1991-ben. Ezzel a számmal érték el az első mainstreem sikereket, és azóta is a legtöbben ezt a számot ismerik tőlük. Gondolom itt sem kell senkinek bemutatnom ezt a gyönyörű lassú számot, nézzük meg élőben:

 

A Metallica 1999-ben kiadta a S&M albumot, amin a san fransiscoi szimfónikusokkal együtt adnak elő egy koncertet. Nagyszerű verzió ez is, nézzük meg a róla készült felvételt. A video elejét lehet tekerni, kb másfél perc után kezdődik a zene.

 

Nem is kezdhetném mással a feldolgozások sorát, mint az Apocalyptica szerzeményével. Ugyanis ők kifejezetten Metallica feldolgozásokkal kezdték a pályafutásukat és futottak be. A Nothing Else Mathers a második albumukon az 1998-as Inquisition Symphony-n található. Szép instrumentális szerzemény négy cselló előadásában.

 

Visszatérő vendég a blogunkon a Gregorian csapata. Újabb érdekes feldolgozás gregorián stílusban. Be kell vallanom, hogy bár ennél az együttesnél az éneké a főszerep, nekem mindig jobban tetszik a zenéjük, ami az éneket kiséri. Nem azt mondom, tetszik a vokál is, de ez a háttérzene eddig midnegyik feldolgozásuknál lenyűgözött. Most klippet is forgattak a dal mellé, hát én nem így képzeltem el Gregoriánékat. Nemvalami mozgalmas video, ronda színes köntösben sétálnak egy gyönyörű templomban.

 

Úgy látszik minden zongorázó Scott rockrajongó is egyben, Scott Lavender után Scott D. Davis klimpírozik nagyszerűen. A Nothing Else Matters zongorára. A 2007-es Pianotarium: piano tribute to metallica albumról.

 

Műfajilag egy hatalmas ugrás következik. Erről csak annyit tudok mondani, hogy mikor megtaláltam azt hittem ez az, aztán bele tekertem: ez nem az, aztán kiderült, de ez az. Remélem érthetetlen voltam... :) DJ Zany & DV8 készítette el ezt a művet, vigyázat, hardcore techno, úgyhogy tényleg csak annak, aki ezt szereti. Még annak se ajánlom, aki hozzám hasonlóan nyitott más zenék iránt. Hosszabb verzió itt, de én megelégszem azzal, ha csak a rövidebbet áygazom be ide:

 

Egy amatőr, de annál ötletesebb előadás, buzukival és gitárral balkáni népi stílusban, puritán kiszobában készült videóval. az előadó HorcatticA. Legalább rövid...

 

Szintén rövidre sikerült a Staind prezentálása is, akusztikus verzió.

 

Az indiai származású kanadai énekesnő, Bif Naked is jegyzi a számot a 2005-ös Superbeautyfulmonster albumán. Végre egy női feldolgozás, bár az énekesnő hangja inkább az elmegy kategóriába tartozik nállam, jónak jó, de semmi különös nincs benne. Vizsont így is jó hallgatni ezt a számot. Saját klippet is forgattak hozzá:

 

Joe Lynn Turner az előadója, ennek a feldolgozásnak, ami a Metallic Attack: Metallica - The Ultimate Tribute lemezen szerepel. Az úr énekelt a Deep Purpleben egy kis ideig, onnan a youtube cím, ne tévesszen meg semmit. Ő is szépen énekel, de pirospont még a hozzáadott gitárszólókért.2004-es felvétel.

 

A Youtube címek gyakran tévesek, a következő változatot John Oliva énekli. Az úriember zseniális zeneszerző, billentyűs, és nagyszerű énekes. Az egyik kedvenc zenészem.
Útánajártam, és kiderült, a basszusgitárt Lemmy kezeli.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr78919177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása