Van (pontosabban sajnos csak volt) egy zenekar, akiktől csak kalóz lemezeket lehet beszerezni. Ez pedig a Running Wild. Aki ismeri a zenekart, az tudja, kalóz lemezen, nem illegálisat kell érteni, hanem egyszerűen Rock&Rolf-ék a Karib-tenger kalandos világát választották témául. Na nem is magyarázom tovább a hülye poénom, lássuk az Under Jolly Roger című alapmű feldolgozásait.

A dal az azonos című albumon jelent meg 1987-ben. műfajra német power metál, a kalóz témák viszont egyedivé tették a Running Wild stílusát. Ez a szám nem olyan dallamos, mint mondjuk a Pirate song, de az egyik legnépszerűbb, legtöbbet játszott darabuk. Nagyon ütős az ágyúdörgés a refrénben. Rolf hangja meg nagyon illik a témához, mintha tényleg egy kalózkapitány hergelné az embereit. Sajnos idén leeresztették a vitorlákat, és végképp kikötöttek, a Runnning Wild a múlté, szárazföldi patkányok lettek. Albumverzió:

 

Vagy éppen egy 2003-as koncert felvétel, kinek-kinek, ízlés szerint:

 

A 2005-ös The Revivalry Running Wild számokat feldolgozó albumon a Predator kapta a megtisztelő feladatot. Más lett a hangzása a dalnak, az ének nem annyira kalózos. Ez utóbbi kicsit hátrányára válik a számnak, de tetszik a refrénben ez a lelassulás. Koncerten jó lehet.

 

A dán power metál zenekar, az Iron Fire feldolgozása aThunderstorm albumuk limitált kiadására került fel 2000-ben. Sajnos az ének itt sem kalózos, de azért tetszik. A hangzás itt is más, inkább heavy metálos.

 

A Therion 1997-es A'arab Zaraq - Lucid Dreaming lemezén jelent meg a a saját verziójuk. egy zúzós koncertfelvételt találtam róla.

 

A Division S zenekar is feldolgozta a számot, kis nyomozás után rájöttem, ezen a néven kettő banda ia működik, egy olasz és egy svéd, valószínű ez a svéd viking metált játszó durvulat verziója. Annyira azért nem durva, az ének sem hörgős, és végre egész jól illik a kalóz témához, bár az egész szám nem egy nagy eresztés. Az ágyúdörgések nagyon hiányoznak, azok feldobnák a számot egy kicsit. Erről a linkről eléritek: https://www.youtube.com/watch?v=7H6uoVYcNNA

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr431532813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valdislav 2009.11.17. 21:41:08

Heh! Érdekes volt! Nekem az eredeti tetszett a legjobban bár a Therion verziója is igen csak jó volt. amúgy igen csak meglepődtem hogy van ilyen kalózos metál is :D várok még ilyen jéilyenisvanmetál zenét még XD

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2009.11.17. 22:54:14

@Konczi_elvtárs:
hehe, akkor nézz szét jobban a folkmetál sörrel átitatott mezein. (inkább akkor már a vizein)
www.youtube.com/watch?v=99a6DaheLqs

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.11.18. 21:04:47

@balukaaaa teh master:Hát igen, Rolfék műfajt teremtettek ezzel, azóta már több "kalózbanda" fosztogatja a zenei vizeket.
@Konczi_elvtárs: Hát igen, manapság minden 2. együttes új műfajnevet aggat magára, mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt. Én anno a viking metálnál akadtam le, de azóta az a hétköznapi műfajnevek közé tartozik. Meg szeretnek több műfajnevet egyás után aggatni, pl.: "göteburgi melodic death metal" és még van vagy 100 ilyen műfajnév. Bár szerintem a metálon belül heavy, trash, power, szimfónikus, progresszív, black, death, metalcore, nu-metal, folk létezik, a többi kitalált műfaj beleillik ezekbe a kategóriákba, fölösleges tovább színezni. Én még a szimfónikust is belesorolnám a progresszívbe szívem szerint. :)Azt aláírom, hogy pl powernek van amerikai meg európai változata, ami javában különbözik, ott van értelme megkülömböztetni. Sőt az europoweren is érződik, hogy német vagy északi, de szerintem azt már lehet 1 kalap alá venni.
Na kiváncsi vagyok, milyen műfaj neveket találnak ki még, nemsoká hallani fogunk light metal, life metal, ambient life metal, sword metal, plastic metal, evil metal, melodic great atmospheric metal, african metal, still metal, break metal, free listening shudder metal, monkey metal, diesel power metal, erotic metal, (még pár Rammstein album és bitch metal) happy metal, suicidal happy metal with power, speed blues metal, cleaner metal, jail metal, christian melodic black metal, dragon metal, neanderthal metal, geek metal, ésatöbbi...
süti beállítások módosítása