Metál Lady Gaga

2010.08.08. 07:00

Ez tulajdonképpen a tegnapi bejegyzés folytatása, szóval aki lemaradt, kezdje ezzel:

http://feldolgozasalatt.blog.hu/2010/08/07/a_rockerek_titokban_lady_gagat_hallgatnak

;)

Ahogy ígértem, következzenek a rock feldolgozásai a dalnak. Ha csak véletlen keveredtél ide, akkor jó tudnod, hogy Lady Gaga - Poker Face daláról lesz a továbbiakban szó. Illetve feldolgozásairól, pár dolog lemaradt a múltkori bejegyzésből is, szóval lesz még rap és elektronikus verzió is, de most kezdjünk valami zúzóssal.

Kezdjük mondjuk a francia Wildpath alkotásával. Ők szimfónikus metált játszanak, ebbe ültették át a dalt. Nekem kifejezetten tetszik ez a verzió: női - férfi duett, igaz az utóbbi csak hörög, zúzós metál muzsika és a végén a szimfónikus rész nagyon epikus. A poszt írásának pillanatában még nem szerepelt lemezen.

 

Alternatív rock verziót készített a Zebrahead ex-énekes/gitárosa, Justin Mauriello az idén megjelent Justin Sings The Hits lemezére. Mondjuk ez az agyoneffektezés kicsit rossz szájízt hagyott maga után. Kár.

 

Az amúgy poppunk Audiosmog is metálosra vette a figurát ebben a verzióban. Marha jó lett. Mamamama

 

A kanadai Frank Makak minden bizonnyal nem ép elméjű. Valami démon szállhatta meg, néha még tyúkká is átváltozik. Beteg zene, de tetszik. Ez is metál(féle).

 

Újabb női énekeses banda a színtéren. Méghozzá a Nox. No nem az amire gondolsz. Ők nem fogják neked elénekelni tuctuc alapra a hejjjancsikajancsikát. Egy horvát metálzenekarról van szó. Az énekesnő hangja a verzéknél nem tetszett míg meg nem szoktam, de direkt énekel úgy, a háttérvokálban és a refrénnél viszont megmutatja az igazi hangját is. Valóban tehetséges. (meghallgattam több dalukat) Zeneileg sem rosszak, a metál muzsikát ők is szimfónikus mintákkal színesítették. És szóló is van a számomra, előkészítve a tetőpontot, ami egy kicsit lehetett volna azért ütősebb. Mindent összevetve azért jó kis nótát hoztak össze.

 

Még egy szimfónikus metál következik, a Venus Meadow tálalásában. Ők a Nightwish után szabadon elvet követve, itt ott operás stílusban játszik a hangjával az énekesnő. De nem végig. A hangmérnökük itt is megtalálta a "paste-effect" gombot a stúdióprogram szerkesztés menüjében. De profi munka ez is.

 

Egy amatőr zenekar, a Hugo házi felvétele. Szintén metál. Mondjuk a házi felvétel miatti minőségre szabadkoznak, azért valljuk be őszintén, az a refrén éneklés stúdióban is borzalmas lenne. Azzal szúrták el az egészet.

 

A kanadai Willfall is készült, méghozzá melodic death metál stílusban. Innentől új törvényvan életben, ha "W"-vel kezdődik a bandád neve, készítened kell egy Poker Face feldolgozást.

 

A Wylouw (na ugye megmondtam) egy szuper instrumentális metál muzsikát ad elő nekünk. Zúzós, de a dallamos fajtából. Nekem nagyon bejövős.

 

Tavaly nem más adta elő a dal egy részletét a Download fesztiválon, mint a híres Faith No More. Mike Patton óriási tehetség. (Meg másodállásban tyúk is, ez a kotkodácsolás úgy látszik ragályos :) )

 

 Egy fiatal svéd csapat, a Lost Moment csap a húrok közé. Nem rossz.

 

A My Sky Your City a screamo verziót játszik nekünk. Tudjátok, mikor a hörgés találkozik az emoval. Amúgy a banda progresszív a maga nevében, electunokus, urambocsá tuctuc elemeket is alkalmaz meglepetésszerűen. Ötletes, csak ezzel a béna refrénnel miért kellett így elrontani... (A tuctucban is az ötletet díjaztam, magát a részletet nem;) )

 

A metalcore kedvelőinek tetszeni fog az Of Mice & Men feldolgozása. Vigyázat, lehörgik a fejedet. Amúgy ütős.

 

A You Me at Six a 2009-ben megjelent Kiss and Tell Ep-jére pakolta fel a saját rock feldolgozását.

 

Alternatív rock - elektronikus zenével spékelve, ez a Girls Get All The Action receptje.

 

Szintén screamo stílusban játszik a Vanitys Fair. Többféle hangszínű hörgéssel és többszólamú énekkel próbálják feldobni a dalt.

 

I Eat Lightening. Most erre mit mondjak. Hát nem sikerülhet mindenkinek. Ez valami borzalom.

 

Az egyszemélyes hadsereg (jól tolja):

 

Tim Stridh demo felvétele, ő is metálban próbálkozik.

 

A Weezer egy koncerten foglalta medley-be. Ez is elektronikus rock.

 

Egy "metál" remix, Gaga hangjával. Állítólag egy megadeth riffet használt fel a készítő. Viszont metálhoz nem sok köze van.

 

Kid Cudi és Kanye West felhasználtak Gaga akusztikus verziójából részleteket a Make Her Say című rapszámukhoz.

 

Nicsak, Eric Cartman a South Parkból:

 

Egy David Guetta féle tuc tuc remix csak, hogy ilyet is halljunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr1002206636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása