Shakespear tesói

2010.10.10. 02:06

Szép lassan beérkeznek a zsűritagok szavazataiis, amíg rájuk várunk, összegyűjtöttem egy kis feldolgozás csokrot a Shakespear's Sister gyönyörű Stay című számához.

A dal 1992-ben jelent meg a Hormonally Yours című lemezen. A popcsapatot két énekesnő alkotta, Marcella Detroit és Siobhan Fahey. Siobhan volt a fő énekes, ez az egyetlen daluk, amiben Marcella kapta a legtöbb szerepet. Érdekes, neki jobban tetszik a hangja. Hetekig vezették a slágerlistákat ezzel a nótával. A zene a minimalizmus jegyében komponálódott, itt az éneken van a fő hangsúly. Azért Siobhan átvezetője alatt valamennyire beindul. Klip is készült hozzá, amiben Marcella egy kómás fickót ápol, mikor bejön a szörnyen gonosz Siobhan és MTV történetének legzskategóriásabb pszichopata alakításával elindul a harc jó és rossz között. Cselekményben és énekben is... ;)

 

A Cradle of Filth blackmetál csapathoz képes elég sokat populárisodtak az utóbbi években. Ami az ős rajongóknak rossz, az nekem jó, ugyanis a pop feldolgozásaikban még nem csalódtam. Ez is jó lett. Nagyon szép az eleje és az énekesnő hangja, kiváló kontraszt ezzel szemben a sok sikoly meg Dani Filth ördögi gonosz hangja. Vigyázat! Némileg hörgős muzsika! A 2006-os Thornography albumon található.

 

2002-ben a Sweetbox készített egy modernizált popverziót a Jade című korongjára. Annyival bonyolították meg az alap harcállást, hogy elektronikus prüntyögést kevertek alá. Az énekes itt is ügyes.

 

Megint egy női-férfi duett. Két olasz énekes, Mina és Piero Pelú danolnak. Megjegyezném, Mina 1999-es Olio albumára vették fel. Megjegyzem a hölgy 59 éves korában énekelte fel a dalt. A végére egész komoly polifonikus káosz alakul ki. Nekem tetszett ez a verzió is, meglepett.

 

A Blutengel is feldolgozta, ők ilyen komor, indusztriális jellegű elektronikus zenét hoznak nekünk, szintén női-férfi énekes pár, a férfihang eltorzítva. Az énekesnő itt is jó.

 

French and Saunders parodizálta ki a dalt és a klipjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr682359347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása