Lány feketében bővítés

2009.01.21. 00:48

WROM-nak hála, megint kazdagabbak lettünk néhány feldolgozással. Most az Uriah Heep: Lady in Black bejegyzésemben vett észre hiányosságokat. Az eredeti bejegyzés itt található.

Először is, a kolléga úr megtalálta az Uriah Heep erdeti klippjét, amiben még Ken Hensley szerepel. A zámpóárpi frizura nagy divat volt akkoriban... Ezt nézzük először:

 

 

A spanyol folkmetál zenekar a Mago de oz spanyol nyelvű feldolgozását hallhatjuk a 2004-es Belfast albumról. Folkmetál zenekar lévén ebben a dalban is felcsendülnek népi hangszerek, például a végén a hegedű. (már ha az népi hangszer) Jó kis feldolgozás, lessük is meg gyorsan:

 

A következő feldolgozásban a bácsi kezében az a valami nem játékgitár gyerekeknek, hanem egy igazi hangszer, az ukulele. Mégha a cápás dizájnnal nem is néz ki annak...

 

A finn hősi/folk/viking metált játszó Ensiferum is feldolgozta a nótát. A 2007-es Victory Songs albumuk bónusz dala a Lady in Black. Ők sem hívei az unplugged előadásmódnak, zúznak ám a gitárok, ez illik egy finn hősi metálzenéhez. A dal végén még harci indulókat is kapunk.

 

Ezt a feldolgozást már én találtam. Már többször találkoztunk a blogon a Gregorian együttessel, lássuk mire mentek a Lady in Black-kel. (A dal a Master of Chapel V című albumon szerepel)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr51892403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása