Megint egy user ríkveszt következik. Trex ajánlotta a The Kinks örök slágerét, a You Really Got Me-t. És milyen jól tette... Részletek=tovább gomb

Alig lehet elhinni, de a dal még 1964-ben kerül rögzítésre az együttes nevét viselő albumukon. Egyből meg is hozta a sikert a zenekarnak. Tekinthetjük a hard rock rgyik előfutárának a dalt. Rövid és tömör, de van ám benne energia. Bírom, ahogy bekeményedik az ének a kórus elött/alatt. Ennyi szöveg után nézzünk jóllakott napköziseket zenélni.

 

Van Halen-ék feldolgozták a számot az 1978-ban napvilágot látott, a zenekar nevét viselő debütáló lemezükre. A jó kis dal, a Van Halen neve garancia a minőségre. A video felvétel elött David Lee Roth sokat csücsülhetett, mert az ülepénél kicsit ki van kopva a nadrág. Eddie meg bűvöli a gitárt rendesen... A dal közepénél megállnak szülinapozni, de még nincs vége, úgyhogy ne essünk kétségbe.

 

A Mott The Hoople 1969-ben készítette a saját instrumentális átiratát. Nekem nagyon bejön. Keményebbre veték a figurát, mit az eredeti. Kicsit gyorsabb és lendületesebb az eredetinél. Billentyűst is alkalmaznak. Szintén a debütáló és egyben az együttes nevét viselő albumon található. Sajnos beágyazni nem tudom, de feltétlen nézzétek meg itt.

 

A kacagtató elnevezésű Oingo Boingo enyhén elvont, progresszív, psichodelikus alternatív katyvaszt alkotott. Amúgy nemrossz. Az 1981-es Only a Lad albumról.

 

Az elektro punk műfajban utazó 2 hölgy alkotta Robots in Disguise változata következik. eza  műfajból adódóan tele van prüntyögéssel, meg effektekkel, de azért felismerhető valamennyi az eredeti ritmusból. Nekem lrdekes módon tetszett a hölgyek előadása. Aki keresné, a 2006-ban megjelent Get RID! albumon tegye.

 

Új Zéland első és egyetlen (szerencsére) gyárilag összedobott, megtervezett, kivitelezett fiúcsapat prototípusa, a fantáziadús nevű Boyband nemcsak hogy feldolgozta, de még klippet is gyártottak hozzá. Hajjajj... De ha jól látom albumuk nincs, viszont kislemezen kiadták 2006-ban. Hát nemtom, de mintha lazábban vették volna az új Zélandiak a castingot, a zenekar összerakásakor. Mind hangra, mind tánctehetségre, mind alkatra értve. Legjobb a rózsaszín pólós, nyakkendős, bőrnacis csóvesz a mozgásával. Meg a kékpólós tizenéves lúzer, akit először vesz körbe ennyi csaj, aztán vigyorog mint a tejbetök. (hmmm, mondjuk lehet én is vigyorognék...). a dal felépítése a tipikus sablont követi. Van benne keménykedős rész, diszkós rész, rapbetét. A klipp is erős dezsavüt ébresztett bennem, ráadásul a blogon volt egy hasonló, csak nem ugrikbe melyik. Szintén sablon, keménykedés, majd fejetlen ugrabugra. Bár nekem ez az egész inkább paródiának tűnik. (Amikor a kövér csávó a pocakjával hódít, azt csak nem gondolták komolyan.)

 

És végül az Alvin and the Chipmunks. Hogy miért linkelem be én ezeket mindig? 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr961060268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Bianka- (törölt) 2009.04.13. 00:12:31

khmm, kövezzetek meg, de nekem valamilyen megmagyarázhatatlan perverz módon bejött a Boyband XD csak túl sokan voltak a csajok :D legjobb az volt, mikor bepörgött a felügyelőcsajszi, kíváncsi lettem volna, meddig megy XD

amúgy az eredeti és a Van Halen a legjobb szerintem, a Chipmunks az egy külön kategória :D a második és a harmadik nekem valahogy nem az esetem..

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2009.04.13. 14:20:50

jujj ez egy nagyon szuper szám :) mindenképp a Van Halen az abszolút győztes nálam. persze az eredeti is szuper és hát igen a lányok se voltak semmik a punkos feldolgozással.. a többit inkább hagyjuk (mi ez vmi N'Sync utánzat? szólt nekik vki h lemaradtak 15 évvel? :D)

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.05.08. 02:41:17

Tényleg a Van Halentől a legjobb. Főleg, ha előtte tolják az Europtiont is (ami amúgy is közvetlenül megelőzi a You really got me-t az albumon): www.youtube.com/watch?v=ULEBSxP725w Imádom a kettőt együtt. :o)

Off lesz, mert jut eszembe, lehetne egy Imigrant song is, ami ugye se nem Kinks, se nem Van Halen, de legalább jó. :o) On
süti beállítások módosítása