Ringatózás

2009.08.24. 21:31

Vége a szabinak, jöhetnek megint munkás napok, kezdésnek nézzünk szét a hazai fronton. Az LGT 1972-es Ringasd el magad című albumának címadó nótájának változata lett a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical egyik leghíresebb száma, valamint a Rapülők is feldolgozta.

Az eredeti dal  egy rövid, főleg instrumentális szösszenet volt, ám átdolgozták és lett belőle a mindenki álltal ismert nóta. Szerintem a dal ötvözi a rockot és a beatet,de például a szaxofon alkalmazása miatt akár a progresszív jelzőt is ráaggathatnánk. Az 1978-ban készült klipp, olyan, mintha Elton John készítette volna, idióta szemüvegek garmadája, emellett a beat, és az idétlen fíling is megvan.

 

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról-ban kicserélték Somló énekét, egy kórus énekli a refrént, a szöveget meg Balázs Péter színész. Tetszik, hogy szépen fokozatosan indul be a dal.  Ezen a linken megtaláljátok.

 

1993-ban a sajnos lassan már a múlt homályába vésző Rapülők is feldolgozta, a Rapeta albumára. Stílusban ilyen kicsit vegyes vágott, rap, funk, rock, mindenből van benne egy kicsi. A következő felvétel a 2006-os reunion koncertről van.

 

Persze még sokan előadták, az LGT tagjai szólóban, sok tehetségkutató műsorban is elhangzott, neves és névtelen művészek próbálkoznak vele. A legtöbb jónak jó, de semmi extra nincs benne, ezért nem rakom őket ki. Ha találtok különleges feldolgozást, tudjátok kinek szóljatok először ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr351335888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása