Az erő velünk van!

2009.09.21. 23:13

A mai dal rengeteg reklámból, filmből lehet ismerős. Előszeretettel használják fel bizonyos részeit. Ennek elenére meglepően kevés feldolgozás készült hozzá. Node a sikertörténete is egy feldolgozással, lopással indult. Chill Rob G dalát újrakiadta parányit változtatva a Snap! Hogy most melyik lett a reklámok filmek közkedvelt betéte, azt megnem mondom. Ez a dal a The Power vagy ahogy mindenki ismeri: "Áj gát dö páwör"

Az eredeti 1989-ben jelent meg Chill, Ride the Rhythm albumán. A zenei alap elég jól eltalált, könnyen emészthető, vannak benne jó ötletek. Ami igazán híressé tette a dalt az a refrént éneklő női vokál. Neki aztán el is hisszük, hogy van ereje. Klip is készült a műhöz, táncol a nép valami gyártelepen, ahová aztán megérkezik az énekes, aki Apeh ellenőr, mert ott a sok feketemunkás.

 

A frissen verbuválódott Snap! első albumára kapta kölcsön a nótát, belekeverték még Chill Rob G, Let the words flow című dalát. És ezt adták ki a saját nevük alatt. (Nem akarok hülyeséget mondani, ezért ezt a zárójeles részt fenntartással vegyétek, de talán volt a két banda között egy kis vita, ugyanis Chill nem igazán örült neki, hogy lenyúlják a dalát)
Érdekes, hogy igazából egy német zenekarról van szó, de négerek tolják benne az éneket. Ebben a klipben is megy a tincitánci, de többnyire egy szónoki emelvényen vagy szegényes díszlet előtt. Biztos elfogyott a pénz, miután kifizették az ügyvédet....

 

A munkahelyemen mutatták a H-Blockx feldolgozását. A német zenekar 2002-es Get in the Ring című lemezére készített egy nu-metálos verziót. A rapbetét elénekléséhez meghívták a Snap!-ból Turbo-B-t. (A nagy benga aki rappel az előző klipben) Egész jót hoztak ki belőle, lendületes, vad nóta lett, bár egy-két zenei motívumot átemelhettek volna az előzőből,  de így legalább "önálló" a zene. A klipben szemrevaló lányokkal promociózzák a dalt, közben az énekes szívja a friss hegyi levegőt a vastüdőből, mert asztmás. Amúgy nem rossz klip, ez a lélegeztetés tetszett. :)

 

A Panjabi MC remixelte újra 2003-ban Bhangra stílusban, érdekes lett, az india népzene még tetszeni is szokott, úgyhogy ezt a változatot sem tartom rossznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr671398556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbking 2009.09.22. 09:14:20

Tetszett annak idején a Snap, és jónak tartottam 2003-ban a Panjabi verziót. Voltak Szigeten is, ott is nyomták.
süti beállítások módosítása