Sajnos erre a következtetésre kellett jutnom, amikor a Wonderful Life című számnak néztem utána, a ti kedvetekért.

Sokan támadják a wikipédiát a közölt információk minőségéért és a gyakran fellépő elfogultságukért, de eddig még nem volt szerencsém ilyesmihez, mivel az ott olvasott információ helyesnek bizonyult utólag. De azt mondom, hogy a rendszeren lévő 1-2 apróbb folt még nem fogja megölni az egészet, úgyhogy nem arra célzok, hogy mindenki vegyen fáklyát és asvillát a kezébe, hogy lerendezzük a wikipedia szerkeszőit. Csak arra, hogy pár idióta azt "kanonizálja", azt tartja fontosnak, ami neki tetszik. Ami jelen esetben vicces, mert csak és kizárólag szar feldolgozásokat említ, amik se nem érdekesek zeneileg, se nem az előadó fene nagy zenei tudását bizonyítanák. Rövdien szarok. De előbb hallgassuk meg az eredetit. A Black nevű poprcock csapat tudhatja magáénak a dalt 1987ből.

Íme a wikipédia által oly nagyra tartott lista. Annyira érdektelenek és laposak, hogy be sem ágyazom őket az oldalra. Nem érnek annyit.

Aki ezek között talált legalább egyet, ami élvezhető volt számára, az kérem jelezze, mert nekem hihetetlen, hogy ezeket tartják fontosnak. Pedig készültek a számhoz nagyon jó feldolgozások. Ez a szomorú.

Elsőnek itt a Sparklehorse feldolgozása. Lassú ez is, de rendkívül élvezetes.

Heavenly Charmed-tól egy dance remix. Ennél a számnál a remixek kivéreztek rendesen, egyedül ez álltaa sarat. Nem is akárhogy.

A német Hyperchildtól is van egy cover. Ez most csak egyszerűen tetszik.

Szerencsére nem kell magyar vonatkozások terén beégnünk Csézyvel, mert itt van nekünk a Nevergreen-től egy tetszetős doom-metál verzió. Láwoljuk.

És végül a lengyel Carrion nevű banda. Ők tették azzá a számot, aminek eleve lennie kellett volna: jóvá. A dallam, a szöveg és a hangulat is ugyanaz, de mégis élvezhetően tudják tálalni; és az eredetivel ellentétben ez egy másodpercre sem lesz unalmas. Ez egyértelműen viszi a pálmát.

Így végezetül csak ennyit mondanék: ez a szám eleve hogy a francba lett ilyen népszerű???????

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr151419055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása