Nem volt kedve Iggy Popnak

2009.10.18. 23:34

Durrbints nickű kommentelő ajánlotta a The Stooges dalát, a No Fun-t, én meg gyűjtöttem hozzá pár feldolgozást.

A nóta 1969-ben jelent meg az első, a zenekar nevét viselő Stooges albumon. A Stooges énekese nem más, mint Iggy Pop, bírom nagyon a hangját meg a stílusát az öregnek. Igaz eddig nem ismertem a nótát, de nagyon jó kis korai punk szám a pioníroktól, még érződik rajta a '60-as évek rockzenéjének hatása.

 

A Sex Pistols 1977-ben a Pretty Vacant kislemez B-oldalára pakolta fel a maga verzióját. Ez már igazi punk, tehát egyszerűsödött, egybefolyt zene, és kiabálás jellemzi. Érdekesség, hogy ezt a számot adták elő utoljára 1978-ban, mielőtt felbomlottak, egy kis önirónia...

 

Iggy Pop és a Rancid egy közös akusztikus változatot alkotott, ami a Give 'Em the Boot című punk promóciós dvd-nkapott helyet. Tök jó lett. Tetszik, hogy noha csak gitárok vannak, a ritmus sem marad el, a dobos azzal és azon dobol, ami mindig kéznél van. :)

Szintén búcsúkoncerthez kötődik a következő felvétel. A The Stalin nevű japán punkzenekar búcsúzott ezzel a számmal, 1985-ben, de kislemezre is feljátszották, igaz korábban, a 1982-es Allergy kislemezükre.

 

És végül egy kakukktojás, ugyanis nem punk jön, hanem alternatív elektro muszika. Ám nagyon jó kis dalt hoztak össze, úgy hogy mardt a punkból is benne valami, illetve népzenei elemeket is csempésztek bele. Igaz a végén kezd káoszba torkollni az egész. Az előadó az Asian Dub Foundation, és a tavalyi Punkara lemezen szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr101459375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása