Könnycsepp

2009.11.10. 19:16

Ma a Teardrop lészen a terítéken a Massive Attack-tól.

Ez a szám a nagyok közé tartozik. Én azokat hívom nagyoknak, amik hatással vannak az emberre, akár észreveszi, akár nem. A dalszöveg kellemes, a dallam zseniálisan egyszerű és imádni való, és az előadásmód csillagos ötös.
A dal videóklipje egészen egyedi, csak annyi a probléma, hogy ez sem a teljes verzióját használja számnak. Ezt még egy 20 perces progresszív számnál meg is érteném, de ennél 1 percet levágni egyszerűen nevetséges. A teljes verzióért IDE tessenek kattolni.

A Dr. House című sorozatnak is ez volt a főcím dala egy kis idővel a sorozat indulása után, amit sajnos a hazai verzióba már lusták voltak betenni, így maradt a legelső változat és annak egy remixe.

José Gonzales, egy mostanság felkapottabb énekes feldolgozása és egy szép kis videó hozzá.

Getaway Plan nyugis feldolgozása.

Newton Faulkner szenvedélyes verziója. Őt már láthattátok itt a blogon a Bohém Rapszódia kapcsán. amúgy itt ragadnám meg az alkalmat egy másik, sokkal viccesebb és egyben tehetségtelenebb előadóról összecsapott irományomra. Ha már a vörös hajú rasztáknál tartunk...

És végül a kedvencem ezek közül, Jamie Cullum előadása. A koncertjein szokta játszani csak, ezért nincs erről stúdiófelvétel. Ami nagy kár, mert be kell érnünk egy kézi kamerás élményanyaggal... (ez titok, de van egy picit jobb felvétel is, aminek csak annyi a baja, hogy nem az egész dal van rajta)

Sajnos megint egy szegényes bejegyzést kellett írnom, ugyanis ez a szám rekorder. Ennek vannak a legpocsékabb feldolgozásai eddig, aminek tényleg jobban utána néztem. Pedig annyira nem is elénekelhetetlen a szám, mint mondjuk a The Great Gig In The Sky. Egyszerűen nagyon béna előadók választották ki maguknak, akik még ezt a 10 mp hírnevet sem érdemlik meg, amíg az ember utána néz a számnak.  A wikipédia büszkén összeállított egy szégyenlistát azokról, amik szerintük megérdemlik, hogy az utókor emlékezzen rájuk. Megy postán a költői értelemben vett lóf*sz.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr441516181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása