Gonosz vagyok? Ja.

2010.06.24. 03:52

-Am I Evil? Kérdezte magától a Diamond Head, a Metallica és a Sour.

 

Az eredeti nóta a Diamond Head-től származik. 1980-ban jelent meg a Lightning to the Nations lemezen, majd a '82-es Borrowed Time-on is kiadták. Jóféle heavy metál muzsika, a sejtelmes kezdését nagyon bírom. Ha valaki nézni is akarja, ezen a linken talál egy koncert videót.

A Metallica ezután még szélesebb körben elterjesztette a dalt, 1984-ben a Creeping Death kislemezük B oldalára került fel, majd a Garage Inc. lemezen is megjelent '98-ban. Metallica hangzás hozzáadva, meg némi agresszió és már kész is a feldolgozás.

A Sour punk-rock-alternatív zenekar, de az Am I Evil? feldolgozásuk alatt hozzák az igazi trash metál stílust, viszont a szólókat elhagyták, le is rövidült a dal. Az éneket először furcsálltam, aztán rájöttem, hogy egy nő énekli, most már szimplán nem tetszik. A végén egy ismert metallica riffel zárnak, ez találó ötlet. Kicsit ironikus, de a Punk Tribute to Metallica lemezen jelent meg 2001-ben.

 

Nemrég egy metáltörténelmi esemény is lezajlott, a The Big Four turnén a négy trash alapbanda az Antrax, Megadeth, Slayer, Metallica együtt csapatták a szófiai bulin. Nocsak Megadave és a Taicska között szent a béke?

 

 

Végül a bejegyzés zárása előtt találtam mégyegy alkotást, a Neurosis Inc egy kolumbiai death metál csapat, hörgésre is cserélték az éneket. 2007-ben adták ki a  Masters Of Thrash lemezen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása