Az Introrádión kaptam el egy Seek & Destroy feldolgozást, ami nagyon megtetszett. Akkor az előadó nevéről lekéstem, viszont kis nyomozás árán belebotlottam egy nagyon komoly 6 darabos feldolgozásprojektbe, aminek a része a Seek&Destroy. A Kedvenc altatódalaim névre keresztelt "albumot"  Silex művésznevű basszusgitáros szerezte, szervezte, persze több ügyes zenész, énekes, szavaló közreműködésével.

 Zseniális muzsikát alkottak, mind vérbeli feldolgozás, stílusban a lehető legtávolabb az eredetitől, mégis annak jegyeit hordozva. Itt van például a Wasting My Hate, alternatív-bluesba öltözve, női énekkel és szájharmonika ékszerekkel díszítve. Őt követi a már említett Seek&Destroy, alternatív rock, némi funkyval ötvözve. A Refuse/Resist Sepultura szám lecsupaszítva basszusra, és ütőshangszerekre, mintha egy őserdei törzsi dal szólna.  Ének nincs, (mondjuk az eredetiben se :P :D ) helyette van viszont egy jól eltalált fuvola. Kelly Clarkson-Walk Away feldolgozásához bevallom előbb tanulmányoznom kellett az eredetit, mert valahogy kimaradt az életemből. Itt is remek munkát végeztek. Az én hülyeségem, de az elején, ahogy a fuvola kezd, arról mindig a bocibocitarka jut eszembe. :) Mivel Ájronméjden rajongó volnék, a Nomad a kedvencem, keleti hangulatával, fuvola vezérelt kellemes zenéjével. A refrén helyének dallama nagyon jól el lett találva, beleborzongok. Az utolsó tétel pedig egy megzenésített Kosztolányi vers, a Rút varangy, ebben előkerül egy hegedű is.

A legjobb, hogy az egész letölthető a projekt honlapjáról mp3 formátumban, ott olvashatjátok a készítők névsorát is:

http://altatok.messzevan.hu/

Dal lista:

Wasting My Hate (Metallica)
Seek and Destroy (Metallica)
Refuse / Resist (Sepultura)
Walk Away (Kelly Clarkson)
The Nomad (Iron Maiden)
Rút varangy (Kosztolányi Dezső)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr612162529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a.Nati · http://szeifertnatalia.wordpress.com 2010.07.23. 08:52:04

igenigen! Az Intro Rádió is kedveli Silex muzsikáját, és hadd egy kis reklám: Folyamatosan várjuk zenészek jelentkezését, nagy örömmel mutatunk be minden tehetséges magyar zenekart vagy zenészt!:) Nálunk minden jó zene műsorra kerül, gyertek bátran.
introradio.fw.hu

Cricket 2010.09.10. 23:08:33

"Előkerül egy hegedű is" - ez a legszebb zenei bók, amit életemben kaptam. :D
Azért most már elmesélem, hogy Silex művészúr szerzeménye volt életem egyik legnagyobb kihívása ritmusértelmezés terén. De nyertünk. :)

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2010.09.15. 01:10:49

@Cricket: Hát, nem vagyok a szavak embere. :$
De jók vagytok nagyon, de tényleg. ;)
süti beállítások módosítása