Most jöjjön egy dal, ami a szilveszteri házibulik kötelező kelléke. Nem is gondolná az ember, hogy már 50 éve a legalapvetőbb rock & roll szám. Ez nem más, mint Chuck Berry örökzöld klasszikusa, a Johnny B. Goode.

 Lássuk az eredeti nótát. Nagyszerű videót találtam nektek youtubon, oszlopokon táncoló hölgyekkel, (végig azon izgulok, le ne essenek)a táncosok rokiznak a táncparketten, házibulifeeling és Chuck Berry gitárszóló közben olyan táncot is levág, hogy azt még az idén el akarom tanulni tőle. Egyből buli hangulatot varázsol minden háztartásba. Csavarjuk fel a szőnyeget, aztán gyerünk Johnny, gyerünk...

 

Az első feldolgozásunk az egyik legjobb metál átdolgozás. A Judas Priest Ram it Down albumán szereplő Johhny B. Good. A számot jelentősen átgyurták, kemény riffek, sikítós gitár, Priest-es szólók, szóval keményen metál vonalon mozgunk, de mégis sikerült áthozniuk a rock & roll hangulatot. Emiatt mestermű ez a feldolgozás, a műfaj változott, de a buli érzés, amit az eredeti is sugároz, az itt is megvan. Szívesen ottlettem volna olyan koncerten, ahol ezt játszották, de lehetőleg hátul... Minden tiszteletem azoknak, akik ottvoltak az első sorban és túlélték. :)

 

 

A leghíresebb feldolgozása a számnak egy filmben fordult elő, a Vissza a Jövőbe című filmben Michael J. Fox ragad a kezébe egy gitárt és mutatja meg, milyen is az igazi rock&roll.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr13850803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r1pp3r.j4ck · http://csakmegverlek.wordpress.com 2009.01.07. 10:38:24

Ez tipikusan az az eset, amikor a feldolgozás jobban tetszik, mint az eredeti, pedig ez ritka dolog. A Judas kitett magáért, és hát nem kicsit tudnak zenélni. Szépen átírták a számot, de a régi rock n' roll feeling is megmaradt. A Vissza a Jövőbe pedig nagyon jó film, imádom, és ez a csúcspontja.
süti beállítások módosítása