Mérgezés

2009.01.07. 14:10

Ha ebédnél nem kaptunk ételmérgezést, akkor most csöpög egy kis méreg Alice Coopertől. Lássuk milyen is a romantika Alice Cooper módra. És ez a Poison.

Az eredeti szám a horror mester 1989-es nagy visszatérő albumán, a Trash-en jelent meg. A dalból megtudhatjuk, milyen az, mikor az emberfia találkozik a Femme Fatallal. Van aki úgy gondolja, hogy van egy rejtett értelme a szövegnek, és igazándiból az alkoholról szól, ez is elképzelhető. De mikor a Poisont hallgatom, mindig érzek egy kis erotikát a zenében. Nagyon jól eltalált szám. Imádom a végén a gitárt... (Hupsz, most nézem, hogy ez nem a cenzúrázott klipp, úgyhogy majd csukjátok be a szemetek!)

 


 

A feldolgozást a német trance csapat, a Groove Goverage alkotta. Hát szerintem sikerült kiölniük az erotikát a dalból, mást inkább nem is mondanék róla, mert a lehető legtávolabb áll tőlem a műfaj, és sportszerűtlen lenne, a tovább nyilatkoznék róla...

 

 

Szerencsére az ex-Nightwish énekesnő is feldolgozta a Poisont a 2007-es My Winter Storm albumára. Nade ezt még nekem is meg kell hallgatnom. (kis szünet) Hát, ez is el van maradva az eredetitől, de legalább ez érdekes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr23863396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r1pp3r.j4ck · http://csakmegverlek.wordpress.com 2009.01.07. 23:37:52

a groove coverage valtozatot ismertem meg eloszor ugy 12 eves taknyos koromban, megtetszett a szam, es kesobb, amikor mar kisrocker lett belolem, akkor fedeztem fel az eredeti Alice Cooper valtozatot. Szoval mar igy 13-14 eves koromban jottem ra, hogy az osszes disco, ami valamennyire is nevezheto jonak, vagy 30 eves es Greasenek hivjak, vagy egy jo metal szam feldolgozasa... A Tarjas valtozat egyebkent nagyon joooo :)

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.01.08. 20:38:53

Hát engem a Tarja sem győzött meg, maradok Coopernél.

r1pp3r.j4ck · http://csakmegverlek.wordpress.com 2009.01.08. 21:50:38

ja egyebkent probalj meg legkozelebb YouTube videokat linkelni, mert ez a videa meg indavideo imho szar. Lassabban is tolt be.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.01.09. 00:32:04

Én mindig youtube-os videókat próbálok beágyazni, csak sok videónál,külön kérésre letiltjáka beágyazhatóság lehetőségét. Ez nem tudom miért jó nekik, de ez van. Ilyenkor keresek alternatív videomegosztókon, Ha sehol sem találom, akkor marad a link, aztán megnézitek magán a youtubon. De én jobban szeretem, ha a video be van ide ágyazva az oldalra
süti beállítások módosítása