Patkányok a padláson

2009.01.15. 00:08

Most az amerikai Glam metal zenekar a RATT, Round and Round című száma van terítéken.
És persze 2 feldolgozása, egy érdekesebb, meg egy kevésbé érdekesebb...
 

Az eredeti nóta az 1984-es Out of the Cellar albumon található. Nagyon bírom a klipp elején az öreg családfőt, gesztusait, főleg mikor léggitárol, az nagyon ott van. Nézi ugyanis, honnan jön a zaj, mivel nemtudja, a padláson épp fitnessbemutatóval összevont rockkoncertet tolnak. Mondjuk a nagyi is elég érdekes teremtés, de hamar el is mennenk az öreggel szobára. Aztán ottvan ugye a padláson az egérparty, érdekes ők keresztüllátnak a padlón, de a mégfurcsább, hogy a (nagyin kívül) legzombibb csajt pécézik ki az asztaltársaságból. De sebaj, a csaj egyszercsak babábozódik vagy mi, lényeg hogy átformálódik valami földönkívülivé, aztán ott kisért a zenekar között. A végén Jeanról is kiderül, hogy pankrátor múltja van, tehát zajlik az élet. Az asztalon gitározós rész tök jó, én is szoktam ilyesmiről álmodozni, csak én járművek tetején képzelem el. Amúgy jó szám, szeretem. Ennyi spoiler után, íme a klipp:

 

Én úgy képzelem, hogy ez olyan szám, amiről nem lehet unplugged verziót készíteni. De Lou Barlow ezt másképp gondolja, és mingyárt be is bizonyítja, hogy tévedek. A 2004-es Emoth című és tök aranyos, ovódás borítójú albumon keressétek. Furcsa érzés kerít hatalmába a szám hallgatása közben, egyszerre tetszik, meg idegenkedek tőle. A round and round zongorálós és akusztikus gitározós változata következik: 

 

 

És most a férfi nem nagy örömére, megint egy dekoratív hölgyzenekar a The Donnas előadása következik:

 

Szerző: Lidérc

Szólj hozzá!

Címkék: ratt

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr97878718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása