Otthon, édes otthon

2009.01.30. 23:11

Sweet Home Alabama. Remélem ismerős, ez az ejtsd ki gyorsan, Lynyrd Skynyrd zenekar egyik nagy slágere. Lássuk csak, milyen feldolgozások készültek hozzá.

Az eredeti nóta az 1974-es Second Helping nagylemezen található. Ez az úgynevezett southern rock stílus, ami a country a rock és a blues keveredése.

 

Most egy 2008-as feldolgozással kezdek, ugyanis ez a leghíresebb, a szöveg és a zene is át van írva, de azért első hallásra megállapítható, hogy honnan származik. Kid Rocknak sikerült egy hatalmas slágert összehoznia, ami még a magyar kereskedelmi rádiókba is betört, és nem is olyan rég, még a csapból is ez folyt. Egész kellemes kis nóta véleméynem szerint. Sajnos csak rossz minőségű video van fönn, de így télen kárpótol minket a nyári hangulat. (A Rock N Roll Jesus albumon keressétek)


All Summer Long-Kid Rock. - Click here for this week’s top video clips

A gitármester Zakk Wylde előadását láthtjuk. Ő bizony metálosan tolja. Sajnos hiányzik a zongora, de sebaj, Zakk profin játszik, nem veszi el semmi a figyelmet a gitárról.

 

És most egy érdekesség, valami külföldi tv műsor, ki mit tudd szerűség. Egy testvérpár gitárral, meg harmonikával játsza a dalt.  A zsűriben meg ott van David Hasselhoff, ő a szaktekintély, ugyanis színészkedés és ritmikus poháremelgetés mellett valaha énekelt is, óó a régi szép idők, mekkora szám az a Let's Dance Tonight... (de azért megnehallgassátok :D) Jót mulattama  video végén, mikor az egyik zsűritag beszól a gyereknek, hogy felugrik már az a szőke viking, hogy leüsse.


Sweet Home Alabama - Click here for more blooper videos

 

Egy Jewel Kilcher nevű hölgy is feldolgozta a számot, a Sweet Home Alabama című film számára. Kicsit pop-os az ének, de jó hangja van a csajnak.

 

Dan Carr instrumentális akusztikusgitárbűvölését láthatjuk, gondolom ő se ma kezdett játszani. Lenyűgöző a tudása.

 

A finn mókamikik, a Lenningrad Cowboys és a Red Army Choir közös turpissága következik. Vicces a kontraszt a katonai egyenruhába öltözött vörös hadsereg kórusát, és a jampec paródia cowboyokat együtt látni. A kórus miatt ez a feldolgozás tetszik a legjobban.


Leningrad Cowboys Sweet Home Alabama - The best bloopers are a click away

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr79913425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása