A mai dalnak nincs híres feldolgozása, viszont az előbb találtam egy egész jó előadást, ezért osztom meg veletek, meg persze az eredeti nagy kedvenc. ;) Sanos ma is kevés idő jutott a blogomra, ezért ez ilyen gyengus poszt lesz, bocsi, de jó hír, találtam 1 tölteléknek való feldolgozást is. A Genesis, I Can't Dance című száma következik.

 

Az eredeti dal az 1991-es We Can't Dance lemezen jelent meg. Elég egyszerű egy szám, főleg a Genesis régebbi progressziív munkáihoz képest, viszont elég fülbemászó, könnyen megjegyezhető, fújja is mindenki, aki ismeri. Az ének meg nagyon jó, én szeretem Phil hangját. A klip egyszerűen alapmű, 3 történet aminek a lényege, hogy szegény Phil Colins mindig pórul jár, míg a többiek zenélnek. Közöttük zseniális séta nagy fehér háttér elött. Erről George Lukas THX-1138 című filmje jut eszembe, amiben vagy fél órán keresztül fehér emberek rohangálnak fehér ruhában, nagy végtelen fehér háttér elött, mígnem jön egy néger... Visszatérve a klipre, Mike Rutherfordnak mindegy épp hol van, lehet elhagyatott benzinkútnál, bárban, strandon, mindig ott a kezében a gitár, szegénynek egy csepp szabadideje sincs. Viszont Phil Colinsnak bírom a mimikáit, végülis szinész is a csávó. A végén meg bebizonyítja nekünk, kis Michael Jackson paródiával, hogy talán tudna táncolni is, de szerencsénkre a többiek nem hagyják.

 

Ray Wilson aki Phil Colinst helyettesítette egy kis ideig a Genesisben, a szóló pályafutása alatt is játsza a számot, kicsit átdolgozva, bluesosabban. A 2005-ös Ray Wilson Live albumán szerepel, sajnos azt a felvételt nem találtam sehol, csak ezt a roszabb minőségű próbát.

 

Most jöjjön a death metal Debauchery változata. Hát eléggé fantáziátlan, az eredeti zenére hörgi a szöveget az énekes. Valami fícsört igazán berakhattak volna...

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr32940176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása