Cápagyorsasággal írt poszt.

2009.03.02. 21:23

A leghíresebb német heavy metál zenekar az Accept, Fast As A Shark című dalát a Helloween és a Steel Prophet dolgozta fel.

Amitől különleges számomra a zenekar, az Udo alapesetben Brian Johnnsonéra hasonlító különleges orgánuma, de általában visít mint a disznó, olyankor is egész egyedi a hangja. Elhiszem, hogy sokaknak ez nem jön be, de én bírom. Maga a dal klasszikus speed metál, végig sikítós énekkel, csúcspontként egy fantasztikus gitárduettel. Az albumon tisztább az ének, és az elején van egy szerintem mókás intro, de koncertverziót kerestem nektek, hogy legyen mit nézni. A dal 1982-es Restless and Wild albumon jelent meg.

 

A Helloween feldolgozása a Rabbit Don't Come Easy albumuk japán kiadásán volt bónusz szám 2003-ban. Andi Derisben az a jó, hogy többféle stílusban tud énekelni, itt hozza a sivítozós formát. Zeneileg a változás természetesen a Helloweenes hangzás.

 

A Steel Prophet verziója azért lopta magát a szívembe, mert metálosították az eredeti intrót. Ezenkívül sok eredeti nincs benne, nagyon hasonlít az alapműre, ez nállam viszont hibapont. A 2000-ben megjelent Genesis című albumukon szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr47976309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OverLord 2009.03.03. 17:48:53

Nahát, nem is tudtam, hogy ez feldolgozás :D Vagyis, hmm, gyanús volt, hogy eléggé más világ, mint a Helloween, de nem tudtam akkor sem. :)
süti beállítások módosítása