Az ítéletnap

2009.12.21. 08:00

Nem, szerecsére nem megint a majákról van szó, bár az időzítés tökéletes lenne. Verdi Rekviemjének az egyik részletét, a Dies Irae-t nyomoztam le.

Ha nem lenne türelmed a teljes verzióhoz, ne adj Isten nem ismernéd, itt megnézheted miről is lesz itt szó.

Feszültségkeltés. Ez manapság kelendő, hiszen sok médiumban, például a videóknál/filmeknél jól tud jönni a feszültségkeltő, de igazából semmit nem érő zene. Valami ilyesmi motiválhatta Karl Jenkis-t és az Adiemus-t (bár lehet nem tudatosan, hogy azért ők is megkapják az ártatlanság védelmét).

Zongora előadás, egész profin kivitelezve.

Orgonán hallhatjuk ennek a videónak az elején Arthur Nobile Jr.-tól.

Egy nem kicsit szenvedélyes előadás gitáron.

Fura együttes a Trans Siberian Orchestra. Rengeteg potenciál lenne bennük de többnyire nem mernek sokat bevállalni és a végeredmény mindig az, hogy a számaik lassúak, de ennek ellenére mégis rövidek lesznek. A számot lefordították angolra és Night Enchanted néven adták ki. Mellesleg hozzácsapták a Night of a Child című dalt is.

De a metál műfaj szerencsére megmenti a napot az Epica feldolgozása személyében. Ezt a felvételt azon a bizonyos Miskolci koncerten lőtték el. Érdekes, hogy egy ilyen ijesztően középszerű együttes ilyen jót hozott össze belőle a Miskolciak segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr281612078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása