A sebesség királya

2010.01.31. 21:43

Bevezetésnek csak annyi: Deep Purple - Speed King. Kattints a továbbra.

Az eredeti nóta 1970-ben jelent meg a Deep Purple in Rock nagylemezükön. Egy igazán gyors, pörgős hard rock nóta, amire már a címéből is lehet következtetni. Egy kicsit már a heavy metál előfutára. A dalszöveg, ha jól tudom Elvis Presley, Little Richard és Chuck Berry nótákból van összeollózva. Az eredeti videoklip:

 

Ha a klippet nem hozná be, egy koncertfelvétel 1970-ből:

 

A következő feldolgozást egy supergroup rögzítette a Smoke on the Water - A Tribute feldolgozás lemezre. A közreműködők közül kiemelném Yngwie Malmsteen-t, aki gitárjátékával kápráztatja el az aktuális hallgatóságot és Jens Johannsont, aki a billentyűkért felel, és szintetizátoron felesel Malmsteen gitárjának. Az énekes Kelly Keeling, még nem hallottam róla, de tetszik a hangja.

 

A következő feldolgozást a Venom készítette. A banda munkássága nagy hatást gyakorolt a metál műfajra, a zenéjükből alakult ki a black metál. Az ő verziójuk gyors pörgős, döngölős trash metál zúzda. Az igazat megvallva meglepődtem, mert jó, nekem bejövős. Az ének sem hörgős, inkább rekedtes ordibálós. A gitárszóló meg atomra rendben van. Az 1991-es Temple of Ice lemezükön található.

 

Találtam még jó tribute muzsikákat, de most időhiányban úgy döntöttem, csak e két, valódi feldolgozást osztom meg veleket.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr251718116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göme 2010.02.01. 14:17:47

A Venom feldolgozása nagyon bejön, kicsit hajaz a Metal Church féle Highway Star-ra.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2010.02.01. 20:32:31

Sokat jártam Codára, a Kondor Béla művházba. Rudán Joe-ék nem csak a Zeppelint nyomták, de a Purplét is. ^^ Van ennek már vagy 10-15 éve, erre most mit találok? codaband.extra.hu/ Pedig Rudán hangszálai akkoriban sokat vacakoltak, remélem mostanában penge.
süti beállítások módosítása