Az imádság

2010.03.04. 06:00

A minap találkoztam egy érdekes betétdallal, a The Prayer című számmal. A Quest For Camelot című rajzfilmben (fogalmam sincs mi a magyar címe) volt hallható először, azonban maga a dal sokkal híresebb lett, mint az a gyerekfilm, amiben debütált.

A számot Celine Dion énekelte a filmbeli verzióhoz, amivel Golden Globe díjat is kapott. Nem Celine, a szám.

A szám a filmbeli történet szerint egy anya imádsága lenne a lánya érdekében a nagyfőnökhöz, de a keresztény töltete miatt sokkal nagyobb népszerűségre tett szert, mint maga a film.
Celine itt Andrea Bocelli-vel adta elő a szám duettjét. Andrea olaszul adja elő az ő részét, de más előadók angolul is énekelték a célközönség miatt. Talán.

Celine nem tudott mindig fellépni Andrea-val, ezért egy másik énekest, Josh Groban-t is többször magával rángatta a színpadra. Andrea is előadta sokszor a dalt Európában, és ő is alkalmazott helyettes énekesnőket. De szerencsére Josh is jó előadó és a hangja is  egész kellemes. Esetenként Josh más énekesnőkkel is énekelte ezt a számot, de valahogy egyik sem az igazi Celine után...

A két férfi, Josh és Andrea is összeállt (úgy tudom nem is egyszer) egy közös duettre.

David Phelps és Lauren Talley egy szép duettet készített a számhoz, kevés hagszínbeli mássággal az előzőekhez képest.

 Anthony Callea az Ausztrál megasztáron adta elő a dalt.

A Celtic Woman, vagy ahogy én hívom, "Koszorúslányok jamelése" is többször adta elő a dalt és égette korongra. Az énekes hölgyikét Chloë Agnew-nak hívják.

Akárki is énekelje a számot, sose lesz olyan jó, mint Andrea Bocelli. Pont. De ha kedved lenne meghazudtolni engem és jobban előadni, itt a LINK a karaoke-hez használható háttérzenéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr401806647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása