Batman főcímdal

2010.03.07. 06:00

Az Amerikai szuperhős kultusz legnépszerűbb és általam is leginkább favorizált alakja egyértelműen Batman. A képregényekkel kezdődött minden, de zeneileg a legjobb dolgot Danny Elfman zeneszerző adta hozzá a kultuszhoz, amikor Tim Burton 1989-es Batman című filmjéhez megírta a fő zenei témát.

A híres részlet (ahogy alább is látható) a film elején, a stáblista alatt teljes egészében hallható.

Ezt a fickót én legszívesebb betiltanám. Olyan idegesítő, de valamiért mégis olyan népszerű főcímdalos ráénekléseket készít a szabadidejében, amiket a jó ízlés nehezen tűr meg. De legalább bővítette a listát.

Pár évvel később ('92-'95) futott egy animációs sorozat, aminek az elején ennek a műnek egy variációja hallható.

Az előbbihez készült egy zongora feldolgozás.

A Batman széria újraindulásánál (Christopher Nolan) egy picit sajnáltam, hogy Hans Zimmer nem vett át semmit az Elfman-féle témából, se a Kezdődikben, se a Sötét Lovagban. Más hangzás a másféle rálátáshoz, valószínűleg ez motiválta.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr521814844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása