Tetris

2010.03.12. 06:00

Minden idők legnépszerűbb hordozható játékkonzolja. A közhiedelemmel ellentétben ez eredetileg egy orosz fejlesztésű készülék, ezért is lett a fő hátérzenéje egy orosz népdal.

A dal Korobushka vagy Korobeiniki néven ismert (cirill betűt ne kérjetek). Ebben a videóban angolra lefordították  szöveget. Aki azt a nyelvet jobban beszéli és érdekli miről szól a dal, az figyelje a feliratot! De ha jobban édekel, milyen ez a szám hagyományos népi ruhában előadva, akkor ide kattolj!

És jött a Tetris.

A feldolgozások nagyja remix, köszönhetően a szám elektromos hangzása miatt, ezért csak kettő emelnék ki ezek közül. Az egyik Doctor Spin remixe, ami valamiért azt az ijesztő érzést keltette bennem, mintha Günther - Ding-ding-dongja más számokat is megfertőzött volna.

A Scooter nevű formáció Whistling Dave néven adta ki a számot.

Egy jóféle nagyzenekari verzió egy kifejezetten játékbetédalokat előadó koncertről.

Az Ozma nevű együttes hard-rock feldolgozása.

Áááá, mit is kezdenénk a Powerglove nélkül? Még szerencse hogy van egy fasza metál verziójuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr261817755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.01. 20:43:08

Az enyém mintha több dalt is játszott volna. Minél gyorsabb volt a pálya, annál gyorsabb tempójú dalt. Meg valami fruskák is táncoltak a képernyő szélén népviseletben. Az ő számuk is nőtt a pálya nehézségével.
Lehet az orosz Kodály a Nintendoban hagyta az utókorra a népi gyöngyszemeket?
süti beállítások módosítása