Most múlik pontosan

2010.03.22. 21:02

SA45528 fedőnevű kommentelő ajánlotta a Quimby dalát, a most múlik pontosan-t és annak Csík Zenekaros feldolgozását. Hallgassuk is meg őket gyorsan.

A Quimby dala 2005-ben jelent meg a Kilégzés címre keresztelt remek albumukon. Ez egy gyönyörű szép, lágy, mélabús dal, én is szeretem. Főleg, hogy indiánként szerepelek is benne. :)

 

Bevallom, ki nem állhatom a Kispál és a Borz és a Csík zenekar közös Csillag vagy Fecske verzióját, ezért kicsit tartottam a Most múlik pontosan feldolgozásuktól. Szerencsére kellemesen csalódtam. ez a változat is nagyon jól sikerült. Ügyesen köríti az eredeti hangulatát a maygar népzenével, Majorosi Marianna hangja meg csodás. 2008-ban jelent meg az "Ez a vonat ha elindult, hadd menjen..." című lemezükön.

 

Kevéssé ismert, de a Kontroll csoportból ismert Bárdos Deák Ági és elkészítette a saját, szintén gyönyörű, törékeny változatát. A Juditnak című lemezét ingyenesen le lehet tölteni, köztük szerepel ez a dal is.

http://www.kontroll-csoport.hu/videok/bardo.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr481860729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2010.03.25. 11:14:44

Az eredetit jobban szeressem, Csíkék leharapdálják a végét. ^^
süti beállítások módosítása