Misirlou - A népzenében

2010.06.17. 08:00

A Misirlou nevezetű népdal körüli felhajtás folytatása. Ebben a bejegyzésben a dalnak azok az énekelt verziói lesznek benne, amik leginkább sugározzák azt a bizonyos keleties hangulatot.

Anna Vissi énekli a 2004-es Athéni olimpia megnyitóján. Ha nem itt énekelte volna, biztos nem lett volna ekkora közönsége, mert nem valami nagy cucc amit csinál.

Anita Darian

Laurindo Almeida

Christina Bethani

Vicky Anastasiou

Giota Nega

Glykeria Kotsoula

Tzeni Vanou

Egy férfi énekes, Dario Morano feldolgozása, ha jól tudom franciául

És végül egy jazz feldolgozás, ami nagyon, nagyon, nagyon jóra sikerült. Megtartja a hangulatot, és mégis enged a másik stílusnak. Az előadó Voreioi Etairoi & jazz Utopia.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr112083156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2010.11.30. 09:03:39

szerintem nem rossz az Anna Vissi féle, egyébként nem vagyok oda a csajért (néniért), de ebben elég nagyot énekel. egyébként játszom ezt a zenekarommal mostanában, az eredeti görög szöveggel.
süti beállítások módosítása