Feldolgozás sorozat

2010.07.06. 06:00

Weeds vagy ahogy magyarra sikeredett lefordítani, a Nancy ül a fűben című amerikai sorozat intrójában van egy dalocska, amihez a készítők kitaláltak egy jó ötletet, ami most minket is érdekel. A második évadtól kezdve minden rész elején egy másik feldolgozását adták le a számnak, egészen a negyedik évadig (mert onnantól már egyáltalán nem volt intró). A tovább után ezt a listát nézhetitek meg, és ahogy azt már megszokhattátok, meg is hallgathatjátok mindet.

A dalt Malvina Reynolds írta 1962-ben, a címe pedig Little Boxes. Mire végighallgatjátok az összest, nem lesz az univerumban az a hatalom, ami el tudná feledtetni veletek a szám címét.

Youtube. Olyan, mint a nők. Se vele, se nélküle. Vele, mert ez a történelem legmegbízhatóbb és leggyorsabb videómegosztója, és nélküle, mert a jogvédelmes szarkavarásaitól az ember a falra tud mászni.
Fel van oda töltve az összes feldolgozás, de sajnálatos módon nem lehet beágyazni, ami azt jelenti, hogy itt a blogon nem tudjátok megnézni, csak a youtube-on.
Íme a lista a számokról a sorozatban megjelent sorrendjük alapján. Kommentálni nem igazán szeretném őket, mert sok van belőlük, és az ilyen kis ártalmatlan feldolgozásokba nincs szívem belekötni.

Első Évad: végig az eredetit adták. Katt IDE

Második évad:

1. rész - Elvis Costello. Katt IDE
2. rész - Death Cab for Cutie. Katt IDE
3. rész - Engelbert Humperdinck. Katt IDE
4. rész - McGarrigle Sisters. Katt IDE
5. rész - Maestro Charles Barnett. Katt IDE
6. rész - Aiden Hawken. Katt IDE
7. rész - Ozomatli. Katt IDE
8. rész - The Submarines. Katt IDE
9. rész - Tim DeLaughter of Polyphonic Spree. Katt IDE
10. rész - Regina Spektor. Katt IDE
11. rész - Jenny Lewis & Johnathan Rice. Katt IDE
 

Harmadik évad:


1. rész - Randy Newman. Katt IDE
2. rész - Angelique Kidjo. Katt IDE
3. rész - Kinky. Katt IDE
4. rész - Donovan. Katt IDE
5. rész - Billy Bob Thornton. Katt IDE
6. rész - The Shins. Katt IDE
7. rész - The Individuals. Katt IDE
8. rész - Man Man. Katt IDE
9. rész - Joan Baez. Katt IDE
10. rész - The Decemberists. Katt IDE
11. rész - Michael Franti. Katt IDE
12. rész - Persephone's Bees. Katt IDE
13. rész - Laurie Berkner band. Katt IDE
14. rész - Linkin Park. Katt IDE
15. rész - Pete Seeger. Katt IDE

A Womenfolk nevű formáció még a sorozat megjelenése előtt készített egy felvételt a dalról. Na erre varrjanak gombot a fent felsoroltak!

Nem tették be egyik epizód elé sem, de készített még feldolgozást a Rise Against is. Oké, hogy ez a stílusuk (amit szoktam is szeretni), de ez ide egyszerűen nem illik.

Ami viszont a bejegyzésthez az ihletet adta, az egy pályázat, amit a sorozatot forgalmazó csatorna, a Showtime írt ki. Bárki készíthetett feldolgozást a számhoz, és a nyertes 10.000 dollárt kapott. A pályázatot a sorozat szereplőinek az előadásával népszerűsítették. Ha nem tudod milyen karaktereket formálnak meg a sorozatban, nem fogod ezeket túl nagyra tartani.

A versenyt ha jól tudom ez a család (?) nyerte ezzel a produkcióval.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr982132130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása