Zsuzsi kedvence

2010.07.07. 00:01

Ma is egy kollegának keresek feldolgozásokat, ám most nem a szokásos jófejségből. Itt bizony könyörtelen bosszúról van szó. Ha már végig kellett hallgatnom Toni Braxton, érzelmes slágerét, az Unbreak My Heart muszáj, hogy legyen valami metál feldolgozása, amivel vissza lehet vágni...

Persze keresés közben, a többi verziót is szépen összegyűjtöttem nektek...

Az eredeti dal 1996-ban jelent meg az énekesnő Secrets lemezén. A dal egy gyönyörű, de szomorú ballada, igazából tetszik, ahogy Brixton énekli a dalt, tele van érzelemmel. '97-ben Grammy díjjal is jutalmazták. 

 

Szerencsémre van rock verzió is, ám a Serpentine maradt a lassú, érzelmes koncepciónál, emiatt nem alkalmas a bosszúmra, viszont nagyon jó változatot készítettek. Az alap rock kíséret még nem lenne nagy szám, de a nagyzenekari sample, a zongora és persze a gitárszóló is nagyon sokat dob rajta. A csapat bemutatkozó lemezére, az idén megjelent A Touch Of Heaven korongra került fel, szóval friss az anyag.

 

Az orosz Boney Nem-ben nem kellett csalódnom, meg is van a dal a bosszúmhoz. Kivételesen most nem zúzós metál öntötték a dalt, inkább ilyen polka szerű muzsikát hallhatunk, viszont az ének hörgős, a refrént éneklő másik vokáltól meg még én is legszívesebben kiszaladnék a világból, remélem a kolleginára is hatással lesz. ;)
Tehát már megint olyan feldolgozást kapunk tőlük, ami annyira borzalmas, hogy az már jó! Imádom őket. Ez a művük 2000-ben jelent meg a " Ни 'Бэ' ни 'Мэ' или 'В мире животных' " című lemezükön.

 

Van egy sejtésem, hogy a többi verzió már nekem lesz büntetés, de lássuk csak, mi is a felhozatal:

Alexander O' Neal a 2008-as Alex Loves lemezére pakolta fel a saját soul feldolgozását. Bár nem az én műfajom, szerintem azért nem rossz, annak aki szereti.

 

Az Il Divo még 2004-ben dolgozta fel operás formában a dalt az eponym lemezére, méghozzá spanyolul. Mostmár olyan messze kalandoztunk az általam preferált műfajoktól, hogy inkább ide nem is írnék semmi okosat.

 

A svéd popsztár, Darin Zanyar is énekelte a számot 2004-ben egy svéd tehetségkutatóban. Szépen énekel, de nem szeretem azt ha egy férfinek ennyire nőies a hangja,ha nem látnám, hogy srác, nem tudnám eldönteni. Mondjuk az is igaz, hogy ehhez a dalhoz illik.

 

Magyarul Pintácsi Viki énekelte a Világslágerek magyarul lemezen még 1997-ben Széttört egy szív címmel. A szöveg nem szó szerinti fordítás,  egy más értelmezés szerint fordították a dalt. Viki a szakításról énekel, végülis, az eredetit is lehet így értelmezni, mert a kedves elvesztéséről szól, de Braxton féle verzió (mint ahogy a klip is mutatja), inkább a kedves utáni gyász.

 

Az orosz Alla Gorbacheva változata 1998-ból, oroszul, Сердце не плачь címmel. Nekem ez tetszik.

 

Johnny Matis 2006-os Very Best Of lemezéne szerepel a saját, kellemes verziója. Mivel a beágyazás letiltva, erről a linkről hallgathatjátok.

 

Kezd kicsit "aki másnak vermet ás..." érzésem lenni, úgyhogy nem kutakodok tovább, ugyanis most jönnének a remixek... ;)

Najó, hogy ne érjen az a vád, hogy nem vagyok elég nyitott, a legelső remix, amit a youtube felajánl:

 

A többit rátok bízom. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr72134036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása