Most megint kirándulunk egyet a disco korszakban. A nyugat-német jamaicai import popcsillagok, a Boney-M slágerének a Rasputin-nak a feldolgozását mutatom ma be.

Az eredeti szám az 1978-as Nightflight to Venus albumon jelent meg. Bírom a klippben a madárfészekhajú, néger Raszputyint, a műszakáll legalább hasonlít. A táncát figyeljétek, én is olyat járok fizetésnapon. :D Nosztalgiázzunk kicsit:

 

A Finn folkmetál zenekar a Turisas dolgozta fel a számot. Igazi zúzós metál dalt kapunk. A 2007-es Rasputin kislemezen keressétek. No lássuk a vörösremázolt finn barbárokat.

Update! Egy WROM nevű kedves olvasó küldte az alábbi 3 feldolgozást.

 

A finnekben úgylátszik mély nyomott hagyott a dal. Még egy feldolgozás a tavak országából. Ezúttal a ska/alternatív(?) zenekar a Jean S az elkövető.

 

 

És most az osztrák Gilla következik 1978-ból, aki németül énekli a Raszputyint. Nagy ugra bugra folyik a klipp elején, már azt hittem, kettővel korábbi posztba kéne betennem.

 

Ez meg valami kis zenekar, de egész jó előadás. Igazi kocsmakoncert.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr41884531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása