Újra bolondozunk kicsit

2009.02.10. 23:55

A következő szám ha máshonnan nem, a Miaimi helyszínelők sorozatból biztos ismerős, emelett egy alapmű a hard rock műfajban. A The Who zenekar Wont Get Fooled Again című számáról van szó.

A dal még 1971-ben jelent meg a Who's Next nagylemezen. A dal egy kicsit misztikus szintetizátor intróval kezdődik, amire egyszercsak berobban a gitár és kezdőtik a keményrock. A vége felé egy szintén hosszabb szintis epizód után pedig jön a rockzene talán leghíresebb és egyik legjobb sikolya. A klip egyszerűen frenetikus. Koncert felvétel némi lézerszínházzal támogatva, de az előadás bámulatos. Pete Towsend itt végre nem fogja vissza magát, olyan előadást látunk tőle, amit nem felejtünk el. Az a színpadi mozgás magáért beszél. A többieket is öröm nézni, Roger Daltrey is eltáncikál, de Pete nyeri az ugrabugra bajnokságot toronymagasan. Kötelező video:

 

A Van Halen feldolgozása az 1993-as Live: Right Here, Right Now élő albumukon szerepel. A földolgozásból kimaradt a szintetizátor, ezáltal rövidebb is lett. Eddie szólója tök jó kár hogy rövid, maga a feldolgozás viszont nálam inkább az elmegy kategóriába tartozik.

 

A U2 a 2000-ben a new york-i  Irving plazában adott koncertjén rögzítette a dalt. A szinti itt is kimaradt, de a gitárszóló nagyon jól sikerült. A számnak megfelelő keménységgel adják elő, de Bono hangja kicsit lágy hozzá. Igazából nekem a sikoly hiányzik belőle nagyon. De azért jó kis változat:

 

A Kiss is előadta előben '85-ben, bár a felvétel minősége elég ramagy. Viszont a szintis részt gitárral helyettesítették.

A német gitárbűvész, Axel Rudi Pell a 2007-es feldolgozás albumán szerepel a következő dal. Modern hangzás, a szintis részek visszafogva lerövidítve, viszont egy nagyszerű gitárszóló a mestertől.

 
 

Ki tudná hitelesebben előadni akusztikus gitáron, mint maga Pete Towsend. Még így öregen is mennyi energia van benne...

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr76936005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása