Fagyi

2009.02.11. 23:55

A pop királynője Madonna még nem szerepelt a blogomon. Gyorsan be is pótoljuk a hiányosságot, a Frozen című dalával. Bizony ne lepődjetek meg, főleg rock zenei feldolgozásokat kaptok. :D

 

Az eredeti dal Madonna 1998-ban kiadott, Ray of Light korongján szerepel. Engem a dal hangulata igen megfogott, a kedvenc (jobban mondva az egyetlen, amit szeretek) Madonna számom. Úgy gondolom úgy illő, hogy 2 ember nevét még megemlítem a dal kapcsán, Madonna mellett Patrick Leonard és William Orbit is közreműködött a szám megírásásban, illetve a zenét is ők csinálták. A klip jól el van találva, kicsit komor hangulatú, mint maga a szám. Tetszik, ahogy tánc közben különböző állatokká változik.

 

A leghíresebb feldolgozást (bár sajnos ez se híres annyira) Jeff Scott Soto bandája a Talizman jegyzi. Engem nagyon lenyűgözött az előadás elejétől a végéig. Az énekre nem lehet panasz, Jeff hozza a formáját. A zene is nagyon jól el lett találva, de kicsit lendületesebb az eredetinél, és kevésbé komor. Viszont vannak benne alternatív elemek, ami nagyon tetszik, illetve kiemelném még a döngölős basszust. 1995-ben jelent meg kislemezen, de megtaláljátok a 98'-as Truth nagylemezen is.

 

A HIM együttes koncerteken előadott változatára sajnos semmi pozitív jelzőt nem tudok mondani. Nagyon komor, vontatott doomos zene, és az elején énekel majd ordít 1 verszakot Ville, aztán nincs több ének. A szám vége meg inkább nyekergés. Az eredeti dalnak nyomát sem hallani a zenében, csak az a pár szó, amit ki lehet venni, az köti Madonnához. De közben legalább nézegethetünk képeket Való Villá Ville Valoról, már ha ez boldoggá tesz. Update, a youtube leszedte a videot, úgyhogy kerestem egy másikat, egy egész jó minőségű koncertfelvétel, bár szerintem maga a dal még mindig borzalmas.

 

A Milczenie Owiec egy lengyel rockegyüttes, ami ezzel a dallal máris a szívembe lopta magát. Erőteljes, női ének, modern alternatív metál hangzás, dinamika. Az együttes neve egyébként "Bárányok Hallgatnak"-ot jelent. A 2005-ben megjelent Twarze lemezükről.

 

Végül egy elektro/industrial változat. A szöveg alig hallható, valaki suttogja, viszont a dúdolós rész itt is megvan. Hát nagyon nem az én ízlésem a dal, de attól még lehet jó. Akinek tetszik az ilyen úgyis végighallgatja, akinek nem az nem. Az előadó a Razed in Black. Update: Sajnos ezt úgy leszedték, hogy sehol sem találom. :(

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr53938107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása