Futás, kigyullad a föld

2009.04.27. 23:57

Mai bejegyzés is rövidke lesz, ám annál szuperebb dalt és feldolgozását mutatom be nektek. Ha kiváncsi vagy, melyik szám ez, kattints a továbbra.

A City Boy egy angol rockegyüttes volt a '70-es években. A legnagyobb slágerük a The Day The Earth Caught Fire az azonos című albumon jelent meg 1979-ben. A dal érdekessége a többszólamú ének, igaz a srácok mintha a Bee Gees-szel akarnának versenyezni, de azért legalább van, kinek mélyebb a hangja. Nagyon felkelti a figyelmet az ének, főleg a refrén száll könnyen az ember fülébe, de érdemes figyelni a zenére, ugyanis egyrészt nagyon jó dallamok és izgalmas megoldások találhatók benne. Klip is készült hozzá, amiben jujujj kigyulad egy kocsi, és ettől hőseink elmenekülnek, logikus hogy az utcáról be egy liftbe, ami alatt van a dohányzásra kijelölt hely, ezután füstmérgezést kapnak. Viszont a helyszín tetszik. :)
No fussunk kicsit az életünkért:

 

Jorn Lande kétszer is feldolgozta a nótát, először a Starfire albumon jelent meg 2000-ben, majd újra rögzítették a 2007-es Unlocking the Past lemezére. A zene még hard rockosabb lett, király lett gitárszóló. A kappan hangot kórussal váltották ki, Jorn meg hozza a formáját. Nekem ez a dal a kedvencem erről az albumról.

Feldolgozta még a dalt a Lions Share, de valahogy sikerült elkerülniük vele a megosztó portálokat és sehol sem találtam meg weben hallgatható formában. Annyit derítettem ki, hogy a '99-es Fall From Grace albumon található. Pedig Patrik Johansson hangjával is meghallgattam volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr31090616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2010.01.10. 01:28:51

Hát ez még mindig mennyire tetszik. ^^
süti beállítások módosítása