Angyalunk küldte a bejegyzés dalainak majd felét. Szép kis csokor gyűlt össze a Beatles, With a Little Help from My Friends című dalából.

Az eredeti nóta 1967-ben jelent meg Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band lemezen. Kis bohém dal.

 

Kezdjük a személyes favorittal. Joe Cocker 1968-ban adta ki a feldolgozását, mitöbb, az egész albumot róla nevezte el. Az egyik legjobb feldolgozásként tartják számon. Ez nem is csoda, maga a pszichodelikus zene megér egy misét, de Cocker hangja a mennyekbe repíti a hallgatót. Mindenkinek érdemes meghallgatni, ide a fantasztikus woodstocki előadását linkelem. Joe lengedezik benne mint a fűzfa, mintha kicsit el lenne bódulva, összevissza lóbálja a karjait, de azt hiszem még ezzel is csak hozzáad az előadáshoz.

 

A Wet Wet Wet is nagy sikert kovácsolt a maga verziójából 1988-ban. Kislemezen adták ki, Angliában el is jutottak vele a slágerlista csúcsára. Ők egy popzenekar, a zene is úgy kezdődik, egy darabig kellemes élőzenés popmuzsika, de a végére... az a gitárszóló, na az tömény rockeszencia.

 

És, hogy teljes legyen a mámor, az előző kettő együtt. a Wet wet wet és Joe Cocker + sokan mások.(ááá csak Brian May meg ilyenek...) Közben Cocker is öregedett kicsit, sokkal rekedtesebb a hangja, imádom. '88-as felvétel.

 

Santana is előadta a remekművet. Persze nem kell mondanom, hogy nagyszerű benne a gitár, ez már csak természetes. Ez is igazi csemege. Még most is a hatása vagyok, pedig 3.jára hallgatom zsinórban. Ezen az oldalon meghallgathatjátok.

 

Bon Jovi is előadta, az ő feldolgozása is közelebb áll Joe Cockeréhez, mint az eredetihez. (ez a legtöbbre is igaz.) Jon is jól tolja, de ebben a verzióban az tetszik legjobban, hogy tényleg mindenki énekel, még Borbak Trufa is. Ez olyan nagyszabásúvá teszi az előadást. Meg persze Sambora gitárjátéka. A vége felé még kis zúzás is van. 1992-ben készült a felvétel.

 

Jöjjön egy kis tinglitangli, 2004-ban adta ki kislemezen a American idol döntős duo, a Sam & Mark a saját változatát. Tipikus tiniknek való popszirup, de ilyen is kell ide, mert ebből tanul az ember. (meg biztos van akinek még tetszik is)

 

És mivel annyira lazák vagyunk, hallgassunk egy kis reggie-t. Jöjjön a rigalánccal vetekedő  Easy Star All-Stars zenekar egyenest Jamaikából. Idei darab, elkészítették a teljes Beatles album reggie változatát, Easy Stars Lonely Hearts Dub Band néven.

 

És most külön Biankának, idevágó részlet az Across The Universe című Beatles inspirálta musical filmből. Joe Anderson és Jim Sturgess éneklik a dalt. Ne haragudj Bianka, de én ettől nem kaptam kedvet beülni a moziba... Meg azt se értettem, hogy egyrészt mit szívtak, meg hogy ez most akkor herripotter?

 

Érdekes, de épp ezért nekem nagyon bejövős, szimfónikus rock változatot készített Jeff Lynne, az Electric Light Orchestra tagja (rock hangszerek nélkül) az 1976-ban megjelent All This and World War II című 2. világháborús dokumentumfilmhez, ami egyben egy Beatles feldolgozás album is. Érdekes termékkapcsolás. A számot itt hallgathatjátok meg.

 

Szintén Cocker koppintás a Thunder változata. Sebaj, jó kis hard rock muzsika, az énekhang is tetszik. A Low Life in High Places korongra égették rá '92-ben.

 

No van ám olyan feldolgozás is, ami az eredetihez nyúl vissza, ilyen a Razorlight változata. Külön érdekesség, hogy az eredeti 40 évvel ezelőtti technológiát használták a rögzítéshez, a It Was 40 Years Ago Today című tv film kedvéért. Mindezt 2007-ben.

 

Ez itt a szakállasbácsi, kicsit el van piledve az elején, de tud ügyesen sípolni is.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr21262136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2009.07.24. 00:11:17

kösszöm szépen :)
jó hát igazából csak azért nem mindet én mondtam mert ami nem érdekelt azt nem mutattam meg :D lehet találgatni melyik nem érdekelt :P
jó kis szám. őszintén szólva azt hittem santana az eredeti mert én tőle ismertem. évközben nagyszüleimnél lakom a suli miatt és a polcukon kb 1 használható cd-t találtam, ez volt egy Santana kislemez, ez a szám is rajta van :)

-Bianka- (törölt) 2009.07.24. 02:03:10

nem haragszom :)
a filmet nem emiatt kell megnézni, hanem maga a film miatt :D

amugy meg ez épp nem a legjobban sikerült dal a filmből úgyhogy te ne haragudj meg ha arra kérlek, hogy ne legyél szűklátókörű. ettől a film még lehet jó :) persze én nem ígérek semmit :)

de amúgy a poszt az királyos. nálam Joe Cocker és Bon Jovi mindet übereli.
süti beállítások módosítása