Minap a Juventuson felejtettem a rádiót és egy régi nagy kedvencet játszottak éppen, ami igazán megérdemel egy posztot a blogon, úgyhogy sok szeretettel, tőlem nektek: Duran Duran: The Wild Boys.

 

Pici háttérinfó a dalról: Russel Mulcahy, aki a banda klipjeinek rendezője, megkérte a srácokat, hogy írjanak egy dalt egy "in progress" filmjéhez, amit William S. Burroughs regénye, a The Wild Boys: The Book of The Dead nyomán alkotott. Ez lett belőle:

 A dal az 1984-es Arena c. albumon jelent meg először.

 

Legjobb barátnőm, a Wiki szerint eddig négy zenekar dolgozta fel a dalt, lássuk szép sorban.

 

Az első egy nem meglepő módon brit TV Show szereplőiből összeállt (nyálas) fiúbanda, a Phixx. Szintén nem meglepő módon összvissz 1, azaz egy darab albumot toltak a köznép elé, az Electrophonic Revolution-t 2004-ben. Ezen lelhető fel a Wild Boys feldolgozásuk. Íme: 

Őszintén szólva én akkor sem hallottam a bandáról, se a srácokról külön-külön, de ami még jobb: azután se. (ez a vonaglás.. eszemf*szom megáll, nem is értem, hogy gondolták..)

 

Második nekifutónk egy germán metálbanda, az Atrocity. Nem vagyunk elkényeztetve túl sok infóval, annyit lehet róluk tudni, hogy 1985-ben még Instigatorsnak hívták őket, aztán elvileg '90-től már új nevükön adták ki a lemezeket. Érdekesség, hogy a tagok alkotják a Leaves' Eyes nevű symphonic gothic metal bandát is a Theatre of Tragedy ex-énekesnőjével, Liv-Kristine Krullal kiegészülve, aki az Atrocity frontemberének, Alex Krullnak az asszonykája.

A Wild Boys covert az 1997-es megjelenésű Werk 80 c. albumukra rántották össze.

(Senkit ne zavarjon meg a video, ez egy Cool Túra fanvid, sajna csak ilyet, pontosabban ezt találtam.)

 

 

A harmadik feldolgozó banda a Mnemic nevezetű dán zenekar, stílust tekintve több metál alfaj keveréke jellemző rájuk. Én speciel még életemben nem hallottam róluk, de biztosan tudnak valamit, ha olyan zenekarokkal turnéztak már együtt, mint a Metallica, a Fear Factory vagy a Deftones.

Az ő verziójukat a 2004-es The Audio Injected Soul c. lemezükön dobták piacra.

 

 

És akkor Wiki szerint van még itt egy Touch Down nevezetű zenekar, viszont ők full anonimek az oldalon.. Google barát szerint viszont a Touch Down egy német hobbibanda, akik esküvőken lépnek fel :D Van is nekik cuki, hirtelenjében összerántott oldaluk, de sajna a Musikprogramm-ban nem találtam DuranDuran-t. pedig rohadtul kíváncsi lennék rá. Egy szó, mint száz, foggalmam nincs, milyen Touch Down-ra gondol a Wiki, de ha valaki megbízható információkkal rendelkezik, netán megtalálható birtokában ennek a lagzi-csapatnak a verziója, az ne habozzon elsikkantani magát és update lesz.

 

És akkor így a végén összegezve: a történelem ismétli önmagát. Az eredetit semmi sem múlja felül.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr61274801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.08.04. 14:50:29

Az eredetiben az a jó, hogy a Duran Duran sem épp a keményégéről híres popbanda volt, itt mégis el tudják velem hitetni, hogy ők bizony vad srácok. Ez például a Phixnek nagyon nem sikerült...
Az eredeti klipje nagyon tetszik, nagy költségvetés, látványos, posztapokaliptikus hangulat, akció, jó koreográfia. DE az már túlzás, hogy kínozzák a muksót azon a malmon, közbe meg van még kedve énekelni.
süti beállítások módosítása