Remélem nem kell bemutatnom senkinek a zenekart, de ha valaki esetleg nem ismerné őket, legyen annyi elég, hogy a világon mondhatjuk hogy ők játszák a legtechnikásabb metál zenét. Talán ezzel a számmal lehet az egyik legjobban jellemezni a zenekart és a műfajukat, azt az egy apróságot leszámítva, hogy ennél a számnál az énekesnek épp nincs semmi dolga, hiszen ez egy instrumentális zenei orgia.

A szám minden hangjából árad a profizmus és a rendkívül virtuóz játékstílus, a hangeffektek és a torzítások gyönyörűek, és a szám szerkezetileg is egységes végig, tehát improvizáltnak sem tekinthető.

(Aki tudja nézze HDben)

Szóval aki itt bármilyen feldolgozásba is akar kezdeni, annak rendesen fel kell kötnie a gatyáját, hiszen nagyon nehéz a szám. Ebben a videóban Portnoy mester épp ennek a számnak az egyik részletét mutatja, hogy milyen elborult ritmusképletet írtak alá.

Az első kihívó egy fiatal srácokból álló együttes, ha jól látom Sao Paolo-ból. Minden rendben van, nagyon jól hozták a számot, egyedül a felvétel minőségébe lehet belekötni, de azért nem nézhetetlen...

A második kihívó egy Koreai zenekar, köztük egy női basszusgitárossal. Különösebben nem nagy szám, jól összehozták a számot, egy kis malőrt leszámítva.

A következő a String Quartet Tribute nevű előadótól van. Ők egy feldolgozás együttes, rengeteg feldolgozással, különösen a metál zenében jártasak. úgyhogy róluk még lehet lesz szó itt az oldalon.

A következő egy nagyon egyedi feldolgozás. Egy El Paso-i zeneiskola ütősei adják elő a számot. A hangszerelést a dobos, Ben Guerro csinálta, akit állítólag ezért fel is vettek a Berkley Zenei Egyetemre (vagy hogy van már magyarul...).

 

Az utolsó pedig már nem is egy feldolgozás, hanem egy újraértelmezés, hiszen a számban rengeteg részt átírtak. De a végeredménynek ez nem ment a rovására szerencsére.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr101343705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi (*) 2009.08.30. 10:31:35

az utolso átdolgozás teknikailag jobban tetszik mint az eredeti csak minőségben nem a legjobb meg pár szóló hangszíne

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.09.02. 10:22:34

String Quartet-et nagyon bírom. Eltalálták. A zenei egyetemet hívják konzervatóriumnak. ;)

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2009.09.03. 16:53:52

jajajj de jó :) Dreamet szeretem nagyon. (höhhö Petrucci meg Rudess hosszú hajjal höhhö :))
jól sikerültek ezek a feldolgozások. a String Quartet a favorit, amikor megkaptam az albumot amin ez is rajta van hát hetekig az ment.
az ütősek nagyon eredetiek tényleg.
a legutolsó meg szuper átértelmezés, jobb nem is lehetne
süti beállítások módosítása