Ha már Baluka kolléga így rástartolt a klasszikus zene feldolgozásokra, akkor én se maradhatok le. Egy különleges albumot szeretnék nektek ajánlani, ami mind a klasszikus zene és mind az elektromos gitár rajongóinak szívéhez közel állhat.

 

Uli Jon Roth - Metamorphosis

Kiadó: Gun Records/ Sony BMG

Ország: Németország
Megjelenés:2003
Stílus: szimfónikus rock

Zenészek:
Uli John Roth - Sky gitár, narráció
Don Airey - csembaló
és a Sky Orchestra szimfónikus zenekar

 

 

 

 Uli Jon Roth az egyik legnagyobb gitárlegenda, akit sokan a Scorpions kezdeti időszakából ismernek. Miután komoly dolgokat a tett le hard rock asztalára, elkezdett a klasszikus zene felé fordulni. Kifejlesztett magának egy gitárfajtát, ami olyan tisztán cseng, mint egy havasi patak, hogy megfeleljen különleges játékmódjának. Több klasszikus művek feldolgozásával foglalkozó albuma jelent meg, a Metamorphosis viszont abban különleges, hogy az első felében Vivaldi Négy Évszakját játszák el, hangról hangra, ám a vezető hegedű helyett Uli Jon-t hallhatjuk a Sky gitárján játszani. Istenem az a gitár, néha úgy hallatszik, mintha tényleg hegedű lenne. Csak a legnagyobb művészek képesek ezt így megszólaltatni.
Az album második felében Vivaldi műve átalakul, Uli Jon saját szerzeményére, amelyben rengeteg utalás van az előző műhöz. Hát kérem ilyen a legmagasabb szintű művészet megvalósítása egy feldolgozásalbumon.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr771487590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása