Gyüssz táncóni?

2009.12.10. 21:04

No törlesszünk némi adóságot, még Durrbints ajánlotta az Ötletkosárban a Do You Wanna Dance című számot. Remélem végignézi azt a rengeteg feldolgozást, amit találtam hozzá.

 

Az eredeti nótát Bobby Freeman adta elő 1958-ban. Találtam egy ősrégi Disney-s klipet, amiben a dal szerepel. Megtudhatjuk belőle, hogy hatásos az esőtánc, még tüzet is sikerül vele eloltani.

 

A dal a The Beach Boys féle verziója után lett a legnépszerűbb. Ez a szörf rock (de hülye szóösszetétel) változat az 1965-ös The Beach Boys Today! lemezen jelent meg.

 

Cliff Richard korábban, még 1962-ben kiadta a saját rock&roll verzióját az I'm Lookin' Out the Window kislemezének b-oldalán. Ez a koncert verzió természetesen később készült.

 

Del Shannon verziója 1964-ben jelent meg kislemezen. Nem tudom, eredetileg is ilyen rövid-e. Mikor elkezdi az éneklést még tetszik a hangja, aztán egyszercsak kasztrálják, na utánna már örültem, hogy ilyen hamar vége. Közben meg a abban korban nélkülözhetetlen tinilány sikítozásból is kapunk némi ízelítőt.

 

Johhny Rivers végre egy lassú feldolgozást csinált. Szerintem nem lett olyan rossz. Az 1966-os Changes albumon szerepel.

 

Hasonlóan lassú feldolgozást csinált a The Mamas & the Papas, ez jobb az előzőnél, bár igazság szerint kezdem unni a dalt, pedig még rengeteg feldolgozása vár rám. 1965-ös If You Can Believe Your Eyes and Ears lemezen van rajta.

 

Felmentőseregként jönne a The Ramones pukverziója, ami stílusilag közelebb áll hozzám, de be kell vallanom, próbálkozott, de nem sikerült megszerettetnie velem a zenéjét a Ramones. A R&R High School-t még úgy ahogy elmegy, de a többi számuk nem nyerte el a tetszésemet, mint ahogy ez a feldolgozásuk sem. Énekhang nuku, egysíkú zene, ezek miatt nem tudom megkedvelni.

 

A T.Rex feldolgozása személyében végre csakmegjön a felmentősereg. Ez végre tetszett, aranyos kis előadás, kicsit rockosabb háttérrel. Egyedül a háttérvokál nem tetszett benne. 1975-ös Bolan's Zip Gun lemezen szerepelt.

 

Bette Midler számomra filmekből ismerős. Pedig nincs rossz hangja, néha Cserháti Zsuzsáéra emlékeztet. Szép, lassú feldolgozást készített, a főszerepben természetesen az ének.

 

Amivel igazán kínozni lehet az a Barbie (az igazI a mateltől) and the Rockers popváltozata kislányoknak. Jáááááj. A pokol 1987-ben jelent meg.

 

Nade ugorjunk kicsit visszább az időben, 1975-ben jelent meg John Lennon Rock&Roll című albuma. Az album címével ellentétben ez egy reggae szerű izé. Nekem nemigazán tetszett. Mintha bedrogozva játszották volna fel.

 

Hawaii feldolgozás a Petty Booka formációtól. A Blue Lagoon of Petty Booka lemezükön jelent meg 1996-ban.

 

Egy spanyol punkverzió az Attaque 77-től. '98-ban került rá az Otras Canciones albumukra.

 

A francia Laurent Voulzy sanzonban gondolta megvalósítani a dalt. 2006-ban ki is adta a La Septième Vague lemezére. Lassú, kellemes darab.

 

Az Energy tavaly megjelent Race The Sun albumán szerepel egy szintén punk verzió. Gyors energikus, jó lenne, de nekem nem tetszik a srác hangja.

 

Szintén tavalyi Andreas Johnson feldolgozása. Ez a big band nóta a Rediscovered albumán találhható.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr291589128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása