Persze ez a titulus csak az én véleméynem, de cseppet sem érzem túlzásnak a Race With The Devil esetében. Az eredetit a The Gun játszotta, de feldolgozta a Judas Priest, a Girlschool és a Black Oak Arkansas.

Az alapmű 1968-ban jelent meg a The Gun lemezen. Valami isteni a gitár dallama. Egyszerű, mégis nagyon fogós. Az eredeti verzióban kapunk sátáni kacajt és némi fúvós betéteket is. A videó elején hirtelen pofánlőnek, hát ejnya. Az énekes-gitáros madárfészek frizurája, mintha Závodi János és Demjén Ferenc mixelt klónja lenne. Az  vizuális effektektől meg kifojik a szemem, de a zene kárpótol mindenért.

 

A dalt én a Judas Priest tálalásában ismertem meg és a többiekel összevetve is ezt tartom a legjobb verziónak. Rob Halford hangja nagyszerű, de itt is a gitáré a főszerep. Jobb a hangzása, mint az eredetinek, és az eredetileg fúvós részeket is átvállalja. A sátáni kacaj is elmarad, de nem is hiányolom. Igazán ütős rock&roll szám lett. Az 1977-es Sin after Sin album újrakiadására került fel 2001-ben. (Nem tudom mikor rögzítették)
A youtubon csak ilyen videojátékos fanvideo volt, az első 3 perc a dalunk.

 

Híres verzió még a Girlschool lánybanda száma. 1980-ban jelentették meg a Demolition albumukon. Ők is értik, hogy kell a heavy metálba némi r&r-t keverni. Tetszik, bár ez a dallam megunhatatlan, nem az ő érdemük.

 

A Black Oak Arkansas feldolgozása rugaszkodik el a legjobban az eredeti műtöl. Másfél perccel hosszabb és van benne több saját ötlet is. Nagyon tetszett! 1977-ben jelent meg a Race With The Devil nagylemezükön. Erről a linkről elérhetitek.

 

Egy norvég amatőr zenekar profi előadása. A Rusty No. 7 előadása elég ügyes, és viszonylag jó minőségű ahhoz hogy felkerüljön a blogra. Szerintem ők a Judas féle verziót vették alapul. Tetszik az énekes stílusa.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr261593567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása