Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Legalábbis ezt mutatja a töménytelen rock és metál feldolgozás, amivel Lady Gaga - Pokerface című dalánál találkoztam. Azért persze lesz itt még más is, de most keményebb műfaj híveinek kedvezek, itt kérem dömping van.

Nos először is lássuk az eredetit. Lady Gaga 2008-ban megjelent The Fame című debütáló albumán jelent meg. Ha az utóbbi évben bekapcsoltad a rádiód, úgyis ismered. A korábban már taglalt tipikus Gaga elemek itt is megtalálhatóak.A klippeket nézve Gagának több arca van, van amikor jól néz ki, van amikor előkerül a lóarc, no olyankor meg megilyedek. Akár egy klippen belül is képes úgy többször átváltozni, hogy ha nem tudnám kit nézek, nem ismerném fel. Épp ezért kénytelen voltam megalkotni azt a tézist, miszerint Gaga egy több alteregoból álló szervezet, ami a világ meghódítására készül. Szerintem a Gugli is benne van. Gyanúsak. A klipről még annyit, hogy az egész egy on-line poker szolgáltató villájában készült, emiatt itt-ott felbukkan a cég logója, tehát egy nagy zenés reklám. Mindig érdekesek a ruhái, viszont az a szemüveg... Legszívesebben adnék neki egy méteres tockost hogy leszédüljön a fejéről a szemüveg bele a medencébe...

És amiért mégis tisztelem Stefani Germanottát (Lady Gaga igazi neve), a BBC 1 rádió számára készített egy zongorás akusztikus feldolgozást, amit előben a rádióban elő is adott, bemutatván, hogy valóban van érzéke a zenéhez. Mégha a zongorakisérete nem is tűnik túl bonyolultnak, profi módon énekel ebben a verzióban több klasszikus stílusban is kipróbálva magát, játszik a hangjával. Engem is lenyűgözött, valóban tud valamit. Többször előadta ezt a verziót, tv-műsorokban, koncerteken és mindig egy kicsit más. Azért jó, hogy ezt az oldalát is mutatja a nagyközönségnek.

Ez se rossz.

 

Chris Daughtry egy német rádióban adott elő egy akusztikus feldolgozást még 2009-ben. Nem rossz a srác hangja, itt ott még erőt is visz bele, ez tetszik.

 

Egy BBC műsorban tavaly Halloweenkor BBC műsorban Christopher Walken szinész tartott felolvasóestet a dalból. Poén. :) :D

 

Akik a bevezetőben beigért csattogós metál etapra várnak, kicsit még toljanak egy gyors passziánszt, hozzanak sört, vagy üssék el az időt egyéb módon, mert előbb a átfutunk a  pop verziókon. (Vagy csak görgessék tovább az oldalt... én is a zúzdát várom, ejj de nehéz a munka ez...) Most épp Mika intéz támadást az idegeim ellen. Tehetséges elismerem, de valahogy nem jön be a stílusa, a nyávogásai kifejezetten irritálnak. Szintén 2009-ben játszotta el a BBC1 rádióban.

 

A Glee nevű sorozatban (tudtommal nállunk még nem fut) az első évad 20. epizódjában adják elő a dal zongorás-akusztikus változatát két ifjú hölgy duettjében.

 

Az új pop üdvöske, Pixie Lott is akusztikus gitáros verzióval készült nekünk még tavaly.

 

De van itt a francia X Factor-os versenyző, Marie is. Ő electropoppal kezdi, majd azakusztikus változattal fejezi be. Ha feldolgozás szempontból nézem, nem egy nagy cucc.

 

Van ám egy magyar paródia verziónk is, a titokzatos Lady Edit-től, az Egy szó és kész. (Valaki dobhatna némi háttérinfót a készítőkről, mert nem találtam róla semmit.) Ha már póker, a drága jó Korda Gyuri bácsi is közvetít benne egy partyt.

 

Hmmm, "8 bites" verzió is van a Superpowerless-től. Sajnos kapunk széteffektelt éneket is, és ezzel rontja el. Az ilyen nintendó változatok mindig nagyot ütnek, ha tényleg 8 bites. Ez meg csak imitálja...

 

Az orosz származású Igor Presnyakov nem tűnik mai csókának, azért tisztában van Gaga munkásságával, olyannyira, hogy több akusztikus gitáros változatot is készített dalaiból. A Pókerfészje szerintem zseniális lett. Látszik, hogy élvezi, és ezek refrén "besúgások"... marhajó.

 

A NuTrad's egy szintén zseniális fúvós jazz előadással kerül képbe. Még egy alacsony költségvetésű "hómméd" videoklipet is legyártottak hozzá. Respekt.

 

És most kedves olvasó, aki az eleje óta arra vársz, hogy végre meghallgathasd a várva várt metál feldolgozásokat, eljött az idő, hogy bejelentsem számodra:

Mára ennyi.

Hát igen. Megtéfáltalak. Sikerült téged csőbe húznom. "Lady Gaga metálban, ez igen, ez biztos adja az ívet..." gondoltad és már kattintottál is a bejegyzésre, falod sorra a betűket, végighallgatod az összes változatot, (Ha nem tetted, akkor nyomás az elejére és kezdd el, irgum burgum, igen, Mikát is...) tűkön ülve várod, mikor lesz végre villanygitár, szakítja le a fejed a basszus, vagy legalább hörögnének, erre semmi. Átvertelek. Ó ha látnád az önelégült pofámat. Ejj, ez mekkora tréfa volt. Jól kitaláltam. Mekkora király vagyok. Nahát ezzel is megvolnánk, móka kacagás. Van azért egy jó hírem számodra. A következő bejegyzésben természetesen benne lesznek a rockzenei feldolgozások, mivel tényleg van belőlük egy sárga tállal. Addig meg csak pár órát kell kibírni. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr272204758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.17. 11:28:36

Ez tetszik! Főleg a csőbehúzás :D Érdekes, hogy ennyien feldolgozták ezt a klipben-semmi-számot, amit még Gaga akusztikusan is sokkal jobban ad elő, nem tudom, minek kellett akkor az a lóarcú klip.
süti beállítások módosítása