Gyémántok és rozsda

2009.01.10. 21:24

Joan Baez amerikai folk énekesnő Daimonds and Rust című száma 1975-ben jelent meg az azonos című albumán. Ennek a dalnak a két feldolgozásával fogunk most foglalkozni.

Az előbbiekben azt hiszem mindent leírtam, amit hozzáfűznék a számhoz. Bevallom, nem ismerem az előadót. Lássuk akkor a felvételt, semmi extra az említett hölgy kiáll egyszáll gitárral aztán előadja szerzeményét: 

 

A Judas Priest 2 évre rá, feldolgozta a számot, ami felkerült az 1977-es Sin after Sin albumára. A szöveg lett kölcsön véve, a zenének már nincs semmi köze az eredeti számhoz. Ez egy alapvető Judas szám, sokáig nem is tudtam, hogy földolgozás. Most a dal mellé kapunk szöveget is, úgyhogy lehet készülni a karaokera.

A következő feldolgozást a Blackmore's Night játsza. A 2003-as Ghost of Rose lemezen található. Egyszerűen gyönyörű ez a szám, nem tudok rá mást mondani. Engem lenyűgözött ez az előadás. Ennek hatására kezdtem most el azon gondolkodni, hogy elmegyek a budapesti koncertjükre. Az énekesnő Candice Night nagyon szimpatikus, amellett, hogy gyönyörű hangja van, olyan közvetlennek és szerénynek tűnik, az alapján ami videókat láttam. Tehát teljesen más természet, mint Ritchie Blackmore, mondjuk lehet épp ezért házasok ... :D
Ha mégse olyan kedves, akkor világítsatok fel gyorsan, mielött teljesen beleszeretek a művésznőbe. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr18869876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nnandi 2009.01.12. 20:24:35

Elmehetsz nyugodtan. Blacki papa jobb, mint valaha, Candice gyönyörű, és a zenészek is a legjobbak! Igazi zongoraművész David Baranowsky ld. Paris Moon koncert DVD-n.
Én megyek, gyere te is! Blackmore forever! Siess, halló látó már nem sok van!,
süti beállítások módosítása