Először is elnézést szeretnék kérni, tegnap egy tachnikai malőr jött közbe, posztírás közben elment a net, és nem is jött visszam csak ma reggel. De legalább a vasárnapi albumajánló átcsúszott hétfőre, így megmaradt a napi frissülés, talált újdonságot az is, aki tegnap látogatott erre az oldalra. Ma terveim szerint utolérem magam, kezdjünk is neki a tegnapi bejegyzésnek.

Most is egy szimfonikus mű került terítékre, Wolfgang Amadeus Mozart neve remélhetőleg mindenkinek ismerős. A Figaro házassága című vígopera nyitányát a Trans-Siberian Orchestra dolgozta fel.

Az eredeti vígopera bemutatója 1786-ben volt. Akkor most hallgassuk meg a nyitányt.


A Trans-Siberian Orchestra feldolgozása a Beethoven's Last Night című albumukon jelent meg 2000-ben. A Savatage tagokat is soraiban tudható együttes élen jár a szimfónikus művek átdolgozásában, még találkozunk velük a blogon.

 

WROM-nak köszönhetően ez a bejegyzés is gazdagodott 2 új művel.

A Los Angeles Clarinet Choir csak klarinétre átírt változata:

 

És egy magyar hölgy Szentpéteri Csilla zongoraművész és a Magyar Virtuózok (Hungarian Virtuosi Chamber Orchestra) nagyszerű előadását hallhatjuk. (első hazai a blogon!!) Gratulálok nekik, tényleg nagyon jó lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://feldolgozasalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr23891699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása